Аромати, които ти помагат да отслабнеш

Натурални, полезни и евтини - със сигурност в кухнята ви има вкусни средства, които ще ви помогнат да се преборите с излишните килограми.

Канела
Обикновено асоциираме аромата й с Коледа. Но освен това, той ни помага да се справим с неудържимото влечение да хапнем нещо сладко, поддържа стабилно нивото на кръвната захар и ускорява метаболизма. Добавяйте я към чая или киселото мляко или пък посипете с нея ябълки и ги запечете във фурната. И най-важното - използвайте канелени пръчки, а не смляна канела, смесена със захар.

Ванилия
Благодарение на нея ще се справиш с шоколадовата си зависимост. Ако изгаряте от желание за блокче шоколад, направете си чаша ванилов чай и запалете ароматна пръчица с такъв мирис. Доброто настроение е още един бонус. Ако използвате ванилия като добавка към ястия, бъдете внимателни, тъй като е лесно да се предозира.

Зелена ябълка
Ароматът на зелена ябълка помага да победите пристъпите на глад, когато ви се дояде нещо висококалорично. Ябълките (особено киселите) потискат апетита и са изключително полезни за здравето.

Червен лук
Червеният лук, добавен към ястието, въпреки разпространеното мнение не раздразва апетита, а напротив, спомага за бързото му насищане. Още едно преимущество е, че този зеленчук ускорява обмяната на веществата и така подпомага свалянето на излишните килограми.

Мента
Ако усетите неконтролируем апетит, просто измийте старателно зъбите си с ментова паста. Ментовият чай пък ще ви помогне да се освободите от стреса, който е причина да се тъпчете, дори и да не сте гладни.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел

Напишете дума/думи за търсене