Как да имаш хубава кожа през есента

Лятото беше прекрасно, но нанесе и някои щети върху твоята кожа, можеш да си сигурна. Слънцето, солта на водата, а вероятно и по-честото недоспиване заради някой  и друг плажен купон, са поизмъчили кожата ти. Затова е време да направиш някои хубави за нея неща.

Обърни сериозно внимание на хидратирането й. Грижи се за нея посредством добро почистване, тонизиране и полагане на подходящ за твоя тип кожа крем – дневен и/или нощен. Внимавай с кремовете, защото това, което казват в рекламата или пише на опаковката, незадължително отговаря за твоя тип кожа. Попитай консултант в някоя голяма аптека или кожен доктор, а също и козметик. Нека те определят твоя тип кожа и как най-достъпно можеш да я хидратираш.

Не забравяй и маските през есента. Можеш да си купиш готови маски, но какво по-хубаво от даровете на природата, които есенно време изобилстват. Следи hiclub.bg, както и списанието, за да научиш как можеш да си направиш сама в домашни условия страхотна маска за твоето лице.

Недей да миеш лицето със сапун. Той изсушава кожата. Вземи си подходящ продукт като тоалетно мляко, гел или пяна за измиване. След измиване винаги слагай тоник. Българската розова вода също върши чудесна работа за кожата.

И понеже навън все още е бурно циганско лято, не затваряй крема за предпазване от UV лъчи в хладилника. В по-топлите дни и когато излизаш на разходка в планината, полагай от него върху откритите части от тялото си.

Между другото есента е чудесен период да посетиш козметик или дерматолог. Там могат да ти бъдат направени професионално и с много добри препарати нужните процедури, за да бъде освежена кожата ти след тежките за нея летни месеци. Сред тези процедури са почистване, различни видове маски и в краен случай – пилинг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел
Какво представляват хората, наречени синкис?

Напишете дума/думи за търсене