Как да познаем, че сме в капана на някого, който се прави на "жертва"

Независимо дали говорим за връзка, за приятелство, за семейни отношения, доста е подло, когато някой използва емоцията ти към него, манипулирайки те, за да става все на неговото. И по-лошото е, когато го прави това, изкарвайки се жертва.

В повечето случаи това е продиктувано от желанието останалите да са на една ръка разположение. Да ги подкрепят ментално и емоционално.

Те съзнателно привличат в живота си, които се отнасят с тях не съвсем достойно.

Без значение дали говорим за половинки или приятели.

Жертвата винаги ще се опита да те направи свой психотерапевт. Ще прекарваш часове с мокро рамо, на което тя е ревала. Ще й даваш съвети как да излезе от злощастното положение, за което ви е споделила, но в крайна сметка ще отхвърли съветите, които сте й дали и ще продължи да тъне в проблема.

Кои са 7-те най-видни знака, че на някого му е удобно да е в ролята на жертва.

Не поема отговорност

Жертвата обвинява другите за нейните несгоди и за провалени връзки. Ще мрънка постоянно, че шефът е прекалено взискателен, че тоя или оня приятел й е забил обувка в гърба. Че гаджето й е виновен за това, че любовта им куца.

Манипулира

Жертвата използва своите сълзливи истории, за да накара другите да се грижат за нея и за да й съчувстват. Тя използва чувството за вино, присъщо за всеки, за да може подмолно да накара околните да проявят лоялност към нея и да ви настрои срещу хората, които тя смята, че й вредят.

Целият текст продължава ТУК на MILA.BG.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене