Как да възпитаваме детето според зодията му

Отношенията с децата са извор на много радост, но и на много ядове. Понякога сякаш имаме нужда от вълшебна фраза, от таен съвет как да се преборим с това същество, което едновременно може да ни накара да сме най-щастливи в света, а след миг да ни изкара от равновесие. Как астрологията помага във възпитанието?

Овен

Умни, паметливи, природно интелигентни, чувствителни, Овните имат всички необходими качества, за да са едни от най-добрите деца. Но в същото време притежават и тези, които биха ги направили най-изнервящите – палави, инатливи, избухливи, непостоянни. Децата Овен са предизвикателство за родителите и трябва да бъдат възпитавани твърдо, но преди всичко с добър пример и честност. Овните са обсебени от идеята за справедливост и ако говорите едно, а правите друго, те никога няма да следват съветите ви. Много е важно да държите на думата си, да не ги наказвате несправедливо и да следвате собствените си правила.

Те са прекалено чувствителни и ще направят всичко, за да получат вашето одобрение, така че бъдете внимателни и винаги им показвайте, че ги обичате без условия. Никога не им казвайте: „Няма да те обичам, ако не направиш това.“ Напротив, разграничете възпитаването и обичта, за да не им създадете грешна самооценка. Бъдете търпеливи с тях, не отговаряйте с гняв на кризите им, защото сами ще ги провокирате да се държат още по-лошо. Предимството на децата Овен е, че те лесно се палят, но и бързо им минава.

За останалите зодии прочетете ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене