Любимите цветя на зодиите

Всяко цвете носи своята енергия, която по определен начин е свързана с разположението на планетите и зодиакалните знаци. Разбира се, няма строги правила, но нищо не пречи да обърнете внимание на цветята, които са подходящи за различните зодии.

Овен

Енергичните и понякога припрени Овни често нямат търпение да се занимават с отглеждане на цветя. Затова на този знак подхождат непретенциозните саксийни цветя, които могат да издържат дълго време без особени грижи – например, зелена лилия и бегония. А ако подарявате на Овен, нека са макове, червени рози, метличина или гладиоли.

Телец

Те имат изострена чувствителност към красотата и творчеството, затова с удоволствие се занимават с растениевъдство, като предпочитат пъстрите и ярки цветя. С лекота отглеждат растения, които се славят като претенциозни, но си падат най-вече по нежните и ароматни като теменужки, зюмбюл, мирта. Ще изпаднат във възторг от голям букет момини сълзи, розови рози или хризантеми.

Близнаци

Те са игриви, леки, подвижни, ярки. Но и леко нервни и бързо изморяващи се. Обичат цветята, умеят да се наслаждават на цветовете и ароматите. Не им харесва да полагат много усилия, затова избират да се грижат за прости, но в същото време атрактивни видове. За тях най-важното в един букет е цветята да бъдат различни видове и добре съчетани. Не могат да устоят на маргаритки и бели хризантеми.

За останалите зодии четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене