Меню за здрави стави

Ставите свързват нашите кости, така че се движат, сгъват, извиват… Благодарение на това ние тичаме, плуваме, танцуваме и сме в състояние да извършваме всевъзможни дейности.

Може би знаете, че в човешкото тялото има 206 кости и всички те, с изключение на хиоидната кост на врата, са свързани една с друга. Подвижните стави, като тези на коленете, ходилата и лактите са съставени от кост, съединителна тъкан (хрущял, тендони и сухожилия), мускули и синовиална тъкан. Нормалният хрущял осигурява гладко приплъзване на ставните повърхности и пренасяне на тежестта на съответната част от тялото. Така костите не се търкат една в друга. С времето хрущялът изтънява, а с напредването на годините телата ни произвеждат все по-малко хрущялно вещество.

А сега накъде?

Най-добра тактика е профилактиката. А подходящото време за нея е… винаги! Тя преминава през няколко важни условия – подобряване на режима на хранене, регулиране на теглото, движение, могат да се включат хранителни добавки и други природни методи. Здравето на вашите стави е още една причина в менюто ви да включите:

Ягоди, които са богати на витамин С, който спира загубата на хрущял. Други подходящи източници на ценния витамин са портокалите, прасковите и червените чушки.ѝ

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене