1. Био и органични продукти
Според проучване на голям кулинарен сайт близо 60 % от готвещите, които ползват техните рецепти, предпочитат да приготвят храната с био и огранични продукти. Ръстът на тези храни е близо 40 % за последните 3 години. Всички виждат как и у нас никнат магазинчета или сайтове за чисти продукти от чисти райони. Доста българи съзнават проблема с ГМО, хибрицидите, антибиотиците и растежните хормони, както и с вредните съставки в козметиката.
2. Бавно готвене
То прави храната по-вкусна и запазва качествата на продуктите. Вече съдовете за бавно готвене добиват широка популярност. Във все повече домакинства пърженето и панирането е забравена техника. Все повече знаят, че трябва да киснат зеленчуците преди ядене или че задушеното месо е по-добро не само от пърженото, но и от скарата.
Коментари (0)
Вашият коментар