Колко точно вреден е грейпфрутът?

снимка: Pixabay

Винаги си мислим, че правим нещо полезно за организма си, ако се храним с грейпфрут. До голяма степен това е вярно. Защото този плод ободрява, топи мазнините, снабдява ни с витамини, има антибактериално и противигъбично действие. Но учените твърдят, че ситуацията с грейпфрута не е единствено в ползите му. Преди няколко години лекари хвърлиха бомбата, че този плод може да провокира появата на рак на гърдата. За щастие скоро стана ясно, че повечето заплахи са силно преувеличени. Всъщност в рисковата група са жените в менопауза и тези, които са изложени постоянно на действието на слънчевите лъчи.

Категорично ясно е обаче, че грейпфрутът е несъвместим с широк кръг медикаменти. Например жените, които приемат противозачатъчни таблетки и пият сок от грейпфрут, в един прекрасен ден може да се окажат „малко бременни”. А тези, които са на антидепресанти – доста депресирани. След експерименти се потвърждават и опасенията на лекарите, че концентрацията на сърдечносъдовите препарати се увеличава опасно при едновременната им употреба със сок от грейпфрут. Текстът продължава ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене