Диетологът Цветан Петков: Ако искате да отслабнете, внимавайте с фрешовете

Пролетта чука на вратата, а панталонът малко ни стяга. Колкото и да сме внимавали с храненето през зимата, все е имало дни, в които не сме устояли на изкушенията на масата. Време е да отстраним излишното. Съветите са от диетолога Цветан Петков.

Коя е първата стъпка, която трябва да направим, за да започнем отслабване?

Обикновено покаченото тегло не е много и тъй като е качено за много кратко време, също така бързо може и да се освободим от него. В момента на пазара има изобилие от цитрусови плодове и ябълки, които консумирани преди хранене и между храненията ще свършат чудесна работа. Ще ни хидратират и заситят, ще подобрят храносмилането ни и ако преместим вечерята в по-ранен час, може да се каже, че сме на прав път. Ще започнем да отслабваме.

За да намалим килограмите, налага ли се да увеличим двигателната активност?

Да, да и да. Поне в повечето случаи. Ниска двигателна активност не се препоръчва, когато говорим за здраве. Умерената двигателна активност се понася добре от организма и винаги дава добри резултати. Високата двигателна активност изисква повече знания, а в най-добрия случай и личен консултант. С нея могат да се постигнат изумителни естетически резултати, но също така и неподозирани здравословни проблеми. Освен ако не сте атлети, бъдете разумни.

Цялото интервю четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-желаната от милиони италианци Белен: След 12-тата изневяра на мъжа ми спрях да броя
Нана приветства от САЩ новата водеща на "Съдебен спор" Ромина Тасевска
Джулия Робъртс: Филмът "Хубава жена" трябваше да бъде доста по-мрачен
"All I Want for Christmas Is You" на Марая Кери вече не е най-слушаният коледен хит

Напишете дума/думи за търсене