4 условия за здрав стомах

снимка: Pixabay

„Живеем не от това, което ядем, а от това, което храносмиламе”. Мисълта е на Отто Крайтнер и може да се изненадате, но е особено актуална в грипния сезон. Една от бариерите за вирусите е здравата лигавица на стомаха. Ето как да подпомогнете имунитета си, като се погрижите за този важен орган. Вижте кои са четирите топусловия за здрав стомах.

Любов и спокойствие

Няма по-точно обяснение за механизми на реакция на стомаха в дадена ситуация от моментите, в които сме влюбени. Замислете се къде усещате пърхането на пеперуди или тягостното свиване на топка от напрежение? Любовта като най-висша форма на емоция на човешките същества отключва важни биохимични процеси, които освен в областта на гръдния кош, се случват и в горната част на стомаха. И това не е случайно. Ако разгледате карта на човешкото тяло и централната нервна система, ще видите, че точно в областта на гърдите и горната част на стомаха има значително струпване на нервни мрежи, там е и т.нар. слънчев сплит. А когато централната нервна система освободи определени вещества и те са в завишено количество, например, в режим влюбени, то неслучайно точно в гърдите ги усещаме най-силно поради струпването на нервна тъкан в тази област. При проблеми със стомаха винаги първо са търсят психологически причини. Накратко, за да е здрав той ни трябват и хубави емоции. Няма как… трябва да си ги създаваме!

Детоксикация и правилното хранене

В храната има толкова много Е-та и химикали, че тя не само е загубила част от своите полезни съставки, но допълнително натоварва стомаха, черния дроб, и бъбреците с токсини, които са много добра почва за стомашно-чревни оплаквания и цялостна интоксикация на организма. В отбора на токсините има и един център нападател.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене