7 опасности за очите

снимка: Pixabay

Случва се бавно и постепенно, без да забележите. Присвивате очи, за да прочетете субтитрите на телевизора, едва успявате да фокусирате табелата на отсрещния тротоар, за да видите името на улицата. Цените в магазина ви се размазват. Може би е време да признаете, че годините си казват думата и атакуват право в очите. Малцина се радват на орлово зрение след 40-50 години. Не само възрастта обаче поразява зрението.

Пушене

Опасно е за здравето, това е ясно за всички. Но може би нетолкова популярен е фактът, че е вредно за очите. Заради влошената циркулация на кръв в зрителния орган, дължаща се на пушенето. Респективно това води до намалено количество кислород и полезни вещества, нужни за доброто здраве на очите. Проблемът се задълбочава с годините и се повишава рискът от болести като катаракта, дегенерация на макулата, атрофия на зрителния нерв.

Прекомерно излагане на UV лъчи

Поливате кожата си със слънцезащитен крем от главата до петите. Не пестите мазила и за децата, особено през лятото. Но забравяте да пазите очите. Те са силно уязвими от UV лъчите и е задължително да ги криете зад качествени слънчеви очила с добър филтър за вредните UVA и UVB лъчи. Очите имат силата да се възстановяват, но с годините възможностите им отслабват, а пораженията върху ретината остават.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
С “Филмовият критик” Тарантино излиза в пенсия от киното
Сара Джесика Паркър - едно секси момиче на 58 (Видео, снимки)
Джони Деп заживя на село (Снимки)
Майката на Пике ударила шамар на Шакира пред децата й (Видео)
Илиана Раева и Наско Сираков на вечеря с Лили Иванова
"

Напишете дума/думи за търсене