Бивш кралски готвач: Не слагах чесън и лук в ястията, за да няма кралицата лош дъх

Кралица Елизабет Втора Снимка: Ройтерс

Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската кралица Елизабет Втора, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец, както и за кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише в. "Метро".

На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати - пастата, и нишесте - оризът и картофите. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата.

Кралица Елизабет Втора обичала стекове й да са добре изпечени, а не да са полу-сурови, "алангле". Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил, и салата. Когато Елизабет Втора си похапва банан, тя не го консумира цял, а го разрязва с нож и го яде с вилица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене