Д-р Гайдурков съветва с кои храни да се предпазим от рак

снимка: Pixabay

Какви храни да избягваме и на кои да разчитаме в превенцията на най-страшното заболяване – рак, съветва специалистът по здравословно хранене д-р Гайдурков.

Стресът или неправилното хранене са по-опасни за появата на рак?

Стрес е имало винаги в историята на човечеството. Той е позитивен, държи ни в тонус, стига да не надскочи определени граници и да не се превърне в дистрес. Нима войните в миналото са били малък стрес за хората? Но те не са боледували толкова от рак, колкото сега. Истината е, че всеки тумор е съставен от химически съединения, дошли от храната. Това се отнася и за всяка друга болест.

В каква среда се развива ракът?

Малко известно е, че през 1931 г. биохимикът и физиолог Ото Варбург взима Нобелова награда, защото описва причината за развитие на рака. Той казва, че тази болест е киселинност в организма, в която виреят клетки, хранещи се безкислородно чрез ферментация. Ракът може да вирее само в силно киселинна тъкан. Тя създава най-добри условия за мутация на клетките и формиране на туморна маса. Негативните емоции и стресът могат да доведат до киселинност в организма, но най-вече технологично преработената храна, особено животинската, в която има консерванти и технологично преработена мазнина. Колкото порциите ни са по-пълни с растителни и сурови вкусотии, толкова организмът ни е по-алкален, не се вкислява и не създава условия за рак. Така се създават и условия за лечение на тази болест.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия

Напишете дума/думи за търсене