Околоочният контур – най-големият издайник на възрастта

Един от основните издайници на възрастта е кожата на околоочния контур – с нейната дебелина от една 0,1 мм прави тази зона изключително деликатна. Всяка мимика, мръщене, усмивка или примижаване оказва въздействие върху тази зона, като я разтяга и свива, а това води до поява на т.нар. мимически бръчици. От друга страна, гримът, въздухът, слънцето, умората, стресът, храната, напитките и редица други фактори също оказват влияние върху еластичността и структурата на кожата. Неслучайно, борбата със стареенето е свързана със специални грижи, именно, за зоната около очите.

Обикновено, след 25-годишна възраст производството на колаген и еластин намалява и това води до естествено стареене на кожата. Това е и възрастта, когато се препоръчва към ежедневната грижа за кожата да се включат и продукти с противостареещо действие, особено в зоната около очите. Първите стъпки са да се осигури достатъчно подхранване и овлажняване на кожата, което да предотврати нейното изсушаване и опъване.

Важно е да сме изключително нежни и внимателни, когато почистваме или подхранваме тази зона от лицето, защото грубият натиск и търкането допълнително увреждат кожата. Нанасянето на подхранващия крем е най-добре да става с помощта на безименния пръст, тъй като неговият натиск е най-слаб. Поставете малко количество от продукта върху пръста или директно върху кожата и започнете леко да потупвате, разнасяйки го върху целия околоочен контур.

Почистването на грима и замърсяванията също трябва да става с нежни движения, без натиск или търкане. Най-добре е да изберете почистващи продукти, които не дразнят и са подходящи и за най-чувствителната кожа. Уверете се, че сте почистили добре всяка следа от грим, а най-добре е да избягвате честата употреба на големи количества грим в зоната около очите, за да минимизирате вредното му въздействие върху кожата.

Когато избирате козметика за грижа за околоочния контур, е най-добре да се доверите на марка, която е специализирана в противостареещата грижа и предлага продукти без консерванти, оцветители или ароматизатори, които дразнят нежната кожа. В това отношение, ние се спряхме на швейцарската компания за висококачествена козметика Skincode, която предлага голямо разнообразие от продукти за грижа за зрялата кожа, както и такива за предотвратяване и минимизиране на признаците на стареенето.

За борба с първите признаци на стареенето тествахме стягащия гел за околоочен контур Skincode firming eye zone gel от серията Essentials. Той е със специално разработена лека формула, която изглажда фините линии и бръчици в областта около очите, повишава здравината на кожата, възстановява естествения хидробаланс и намалява подпухналостта в зоната около очите. Продуктът е подходящ за всеки тип кожа, дори и за най-чувствителната и, естествено, е дерматологично и офталмологично тестван. В продукта не са използвани консерванти, оцветители, ароматизатори и съставки с животински произход.

Гелът се нанася сутрин и вечер върху добре почистена кожа, с леки потупващи движения. От компанията препоръчват да се съхранява в хладилник за допълнителен охлаждащ ефект при неговото нанасяне.

Друг продукт от серията Essentials, който подобрява околоочния контур, е възстановяващият крем Skincode revitalizing eye contour cream. Неговата формула е специално разработена да възстановява, очертава и подобрява околоочния контур. Освен това, продуктът изсветлява тъмните кръгове и пигментациите, хидратира кожата, дава мигновен блясък и сияние на погледа, ограничава появата на тъмни кръгове и подпухналост. Деликатната околоочна зона е видимо освежена, ободрена и невероятно жизнена.

Кремът е подходящ за дами с чувствителни очи и за тези, които ползват контактни лещи. Подобно на останалите продукти за околоочния контур се нанася сутрин и вечер. Подходящ е за всеки тип кожа, дори и най-чувствителната, тъй като не съдържа парабени, консерванти, оцветители, ароматизатори и съставки с животински произход.

Трети продукт от серията Essentials, който възстановява деликатната кожа около очите и доставя незабавен избелващ и подхранващ ефект, е избелващият крем Skincode Alpine White Brightnening eye contour cream. Нежният избелващ крем предпазва кожата от вредното влияние на UVA/UVB лъчите, неутрализира тъмните петна и торбички под очите и предпазва от преждевременно стареене. Нежната зона около очите е видимо освежена и озарена и същевременно с това защитена.

Избелващият крем съдържа Витамин В3 (ниацинамид), комплекс от алпийски растения и екстракт от зелени водорасли, които действат срещу тъмните кръгове. Кофеинът намалява подпухванията, а маслото от карите хидратира и омекотява кожата. Подходящ e за всеки тип кожа, дори и най-чувствителната. Не съдържа парабени, алергени, аромати и е тестван под дерматологичен контрол.

Друга серия на марката Skincode, която предлага голямо разнообразие от продукти за грижа за зрялата кожа, е серията Exclusive. Ще разгледаме 3 нейни продукта:

Skincode Cellular Wrinkle Prohibiting Eye Contour Cream е клетъчен крем за околоочния контур „Стоп на бръчките!”, който притежава много деликатна, копринено мека текстура, специално разработен за крехката зона около очите. Продуктът притежава мултифункционално действие – намалява бръчките и торбичките под очите и изсветлява тъмните кръгове.

В състава му е включен революционният ACR-complex G2 (Активен Клетъчен Регенериращ Комплекс Генерация 2), съдържащ био-подхранващи съставки, комбинирани с два иновативни пептида, които подобряват междуклетъчната комуникация и работят като „куриери” за клетъчното реструктуриране и регенерация, осигурявайки безпрецедентен противостареещ ефект. В резултат на това, околоочният контур е по-стегнат, бръчките и фините линии видимо са омекотени, подпухванията са намалени и тъмните кръгове са изсветлени.

Клетъчният крем е подходящ за всеки тип кожа, включително и чувствителна и не съдържа парабени. Нанася се сутрин и вечер след почистване на кожата с върха на пръстите с леко потупване върху зоната около очите.

Клетъчният серум „Стоп на бръчките” Skincode Cellular Wrinkle Prohibiting Serum от серията Exclusive e с кадифенo мека текстура, която видимо намалява бръчките и заедно с това коригира лицевия контур и придава блясък. Уникалната му формула включва комбинация от био-подхранващи съставки и високо ефективни пептиди от ново поколение, които въздействат върху клетъчната комуникация и подпомагат кожното реструктуриране и регенерация. Серумът намалява дълбочината на бръчките и значително подобрява кожната плътност и блясък. Притежава отразяващи светлината частици, които незабавно озаряват погледа. Серумът осигурява подобряване на кожната плътност, дълготрайна защита и превенция срещу бръчките.

Подходящ е за всеки тип кожа, включително и чувствителна, дерматологично тестван е и не съдържа парабени. Нанася се с лек кръгообразен масаж върху добре почистено лице.

Изключително лесен за нанасяне е клетъчният околоочен лифтинг рол-он SKINCODE Cellular Eye-Lift Power Pen. Със своя охлаждащ ефект той незабавно освежава, хидратира и при нежно масажиране премахва неприятните торбички под очите и подпухването. Изсветлява зоната на околоочния контур. Skincode Cellular Eye-Lift Power Pen съдържа иновативна смес от съставки с изцяло растителен произход, антиоксиданти, кофеин и Активен Клетъчен Регенериращ Комплекс Генерация 2 (ACR G2), който детоксикира тъканите.

След употреба околоочният контур изглежда отпочинал и жизнен. Подходящ е за всеки тип кожа, включително и чувствителна. Нанася се с нежно притискане сутрин и вечер като средство за грижа за околоочния контур или през деня върху грима като средство против подпухване, освежаване и успокояване на околоочната зона.

Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене