Тайните на перманентния грим: 4 продукта, които могат да се прилагат всеки ден

Устойчивият ежедневен грим трябва да издържа най-малко 8-часов работен ден, лошо време и лесно да се превръща във вечерен грим. Всичко това може да се постигне с подходяща грижа за кожата и качествена козметика.

Каква марка за красота трябва да изберете за ежедневен грим

Първото място за създаване на устойчив грим е разделено между професионална и елитна козметика. Основните предимства са ярки, богати пигменти, нежна текстура, икономично потребление, хипоалергенност. Благодарение на Интернет, този тип козметика вече е достъпна не само за гримьори. А марките като MAC и NYX ще отговорят на очакванията на своите клиенти, създавайки качествена козметика на достъпни цени.

Сред елитните козметични продукти заслужават да бъдат споменати френските марки. Те станаха класически и спечелиха любовта на потребителите в много държави. Основните им предимства са научният подход, използван за създаването на продуктите, и естествените съставки вложени в тях. Дерматолозите работят върху изработването на множество продукти, които да съчетават медицински и козметични свойства.

За устойчив ежедневен грим можете да използвате няколко основни продукта от всяка френска марка, независимо дали е по-бюджетен от L'Oreal и Yves Rocher, или луксозен от Dior, Givenchi или Vichy.

Важна козметика за ежедневен грим

Не е необходимо ежедневният грим да бъде ярък. По-скоро обратното, колкото по-близо е до естествеността, толкова по-добре. Основната задача е да придаде на кожата добре поддържан, отпочинал вид и да подчертава естествената красота. В тази версия на грима, можете да се фокусирате върху очите или върху устните.

Няма да отнеме много време да го направите, което е особено подходящо за работещи момичета. Ще са нужни само 4 продукта, които, при желание, могат да бъдат допълнени с друга декоративна козметика:

• основа за грим;

• матираща пудра;

• сенки;

• туш.

Устойчив грим за 10 минути

Първото нещо, за което трябва да се погрижите, е да почистите и подготвите кожата. За да направите това, можете да използвате гел за измиване, тоник или лосион от Bioderma или La Roche.

Следващата стъпка е изравняване на тена. Основата за грим Yves Saint Laurent Touche Eclat Blur Primer ще Ви помогне. Премахва зачервяването и несъвършенствата. Благодарение на тази основа, гримът ще бъде устойчив за по-дълго. За ефект на блясък върху скулите можете да добавите илюминатор.

След това фиксирайте тена и скрийте малките несъвършенства по лицето с помощта на пудрата Dermablend от Vichy. Тя е с матово покритие, така че е особено подходяща за момичета с мазна кожа. Пудрата Dermablend създава фино, но устойчиво покритие и предпазва от агресивните ефекти на ултравиолетовото лъчение.

На последния етап трябва да нанесете сенки и водоустойчива спирала от Lancome. Палитрата със сенки Lancome Absolu Au Naturel с няколко нюанса на розово и бежово ще Ви помогне да постигнете естествен грим. Спиралата Lancome Hypnose Star Waterproof очертава миглите и им придава обем.

За да създадете такъв грим, нямате нужда от повече от 10 минути. Благодарение на качествените продукти, той ще издържи цял ден, а вечерта ще можете лесно да го превърнете във вечерен грим.

Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене