7 комбинации за силен имунитет

снимка: Pixabay

Постоянно сме изложени на лоши бактерии и вируси, но имаме много ефективен механизъм за вътрешна защита, наречен имунната система. Специални клетки се разпространяват в цялото ни тяло и когато ни ударят вредители, клетките изпращат предупредителен сигнал към другите части на нашата система, за да се грижат за нея и да предотвратят разпространението на болестта. Имунната система на практика е мрежа, която извършва невероятна работа в наша защита.

За да останем здрави тази зима, може да правим тези 7 дребни неща, които са помощници на имунната система.

1. Чесън и мед

Медът е пълен с витамини, минерали, антиоксиданти и ензими. Той действа и като антиоксидант, борещ се със свободните радикали. Чесънът съдържа съединения, които повишават способността на белите кръвни клетки да се борят срещу някои вируси. Важно е чесънът да се счуква, а не да се реже, защото по време на смачкването основният му компонент алиин се активизира.

Поставете 10 скилидки чесън в буркан и напълнете с 1 чаша суров мед. Оставете на стайна температура в продължение на 3-5 дни и след това го приберете в хладилника. Приемайте по една чаена лъжичка мед веднъж на ден.

За останалите комбинации четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене