Грим за студените месеци

Гримът е своеобразна „дреха" за лицето ни. През лятото обичайно е лек и незабележим, но в студените месеци кожата ни се нуждае от защита.

Предлагаме ви няколко начина да направите мейк-ъпът си по-топъл. Основното е да се научите да експериментирате с текстурите и цветовете.

Хладното време изисква повишена защита за кожата на лицето, затова използвайте кремове с по-плътна текстура, богати на витамини и антиоксиданти.

Помнете за защитата от слънцето. UV лъчите са активни през цялата година, затова не забравяйте да проверите дали кремът ви осигурява превенция срещу тях.

Не злоупотребявайте с пудрата, тъй като тя допълнително изсушава кожата. Вместо нея по-добре използвайте матиращи салфетки, за да се справите с лъскавите участъци. Можете да се спрете и на компактна крем-основа, която съчетава в себе си свойствата на тонален крем и пудра.

Сменете цветовата гама. През зимата кожата става значително по-бледа, затова изберете един-два тона по-тъмни и наситени тонове в грима си.

Използвайте водоустойчива козметика за очи. От по-силния вятър очите сълзят, а от влажното, дъждовно и снежно време гримът лесно се размазва.

Погрижете се за устните. За да защитите нежната кожа на устните, ги хидратирахте редовно със специален балсам, който освен витамини трябва непременно да съдържа и UV филтър.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел
Какво представляват хората, наречени синкис?

Напишете дума/думи за търсене