Бръчки около устата – Vichy може да се справи

Бръчките около устата стават забележими към 40-те години. Причината за това не е само възрастта и свързаните с нея изменения в кожата. Има още няколко фактора за появяването на тези бръчици.

1. Активна мимика: една от главните причини да се появят бръчки във всяка зона на лицето с по-голяма мускулна активност. Някои жени се стремят да контролират мимиките си, но не е възможно да не се усмихват изобщо. По-добре е да се инвестира в добра anti-age грижа.

2. Лицето е във възглавницата по време на сън: много вреден навик, от гледна точка на запазване на красотата. Просто си спомнете как изглежда лицето ви след тази продължителна прегръдка с възглавницата. Кожата цяла нощ е била с лоша микроциркулация.

3. Пушене: освен вредното въздействие върху целия организъм, пушенето като цяло, провокира появата на мрежа от бръчици. Това е така, защото при дърпане от цигарата се напрягат мускулите около устните и се нарушава снабдяването на клетките с кислород. Кожата получава и голяма порция отрови.

4. Климат: дали е студено или горещо с вредни слънчеви лъчи, това допринася до намаляване на запасите от хиалуронова киселина и изтощаване на всички резерви.

5. Генетика: тънката кожа е характерна за европейките и бръчките започват да ни безпокоят доста рано.

6. Рязка загуба на тегло: кожата около устните е доста по-деликатна от тази по бузите. Рязкото отслабване може да причини задълбочаване на бръчките в тази област.

7. Промени в хормоналния фон: хормоналният дисбаланс, например при менопауза, влошава вида на кожата.

Anti-age козметика за устните и кожата около тях

Не е трудно да изберете такава козметика, ако обърнете внимание на състава ѝ. Голямата и доказана марка Vichy е с дългогодишен опит в разработването на ефективни формули срещу бръчки. Регенерацията на клетките се засилва от ретинол и киселини. Формулите с тези компоненти намаляват броя на бръчките. Колагенът и хиалуроновата киселина насищат кожата с влага и възвръщат еластичността ѝ. Растителните масла не позволяват на влагата да се изпари, което е особено полезно за сухата кожа. Молекулата проксилан е още една любима съставка, която при редовна употреба значително намалява дълбочината на бръчките.

Напишете дума/думи за търсене