Ути хвана черпака на биопазар в Бургас, готви миди с ориз (Снимки)

Ути изсипва поредната каса с миди в огромния си тиган. Снимки:Елена Фотева

Кулинарният гуру Ути Бъчваров събра погледите, докато приготвяше миди с ориз на биопазар в Бургас днес по обед. В огромен тиган Ути и помощниците му изсипаха няколко щайги с прясно уловени миди, а  кулинарният майстор описваше всяка своя стъпка в приготвянето на морските дарове.

Преди да хване черпака Ути и зам.министърът на земеделието Лозана Василева откриха биопазар, на който продукцията си  предлагат производители от цялата страна.

"У нас имам благоприятни условя за развитие на биологичното земеделие. Секторът се развива много динамично и ако през 2008 г. биопроизводителите бяха около 300, в момента те са 20 пъти повече - над 6600. За този растеж подпомагаме чрез Програма за развитие на селските райони. В област Бургас имаме сключени 58 договора за над 5,7 млн.евро", каза зам.министър Василева.Тя разгледа всеки един от щандовете и опита продуктите на повечето производители.

Василева подчерта, че биоземеделието не само е здравословно, но подпомага опазването на околната среда, създава заетост и устойчива среда. И припомни, че България е с  най-голям брой биологични пчелари в Европа и с най-големите производители на етерични масла.

Десетки бургазлии и гости на града наблюдаваха кулинарното шоу.
Десетки бургазлии и гости на града наблюдаваха кулинарното шоу.
Зам.министър Василева разговаря  с биопроизводители на арония.
Зам.министър Василева разговаря с биопроизводители на арония.
Атрактивното представяне на биопазара събра десетки посетители.
Атрактивното представяне на биопазара събра десетки посетители.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Крис Айзък и Wicked Games най-после на живо у нас
Парис Джаксън: Дрогата съсипа живота ми
Вещи на "Ролинг стоунс" могат да бъдат продадени на търг за 1,3 милиона долара
Брук Логан от "Дързост и красота" на една сцена с майките на Насар, Никола Цолов и волейболистите
Да надникнем в живота и дома на Мишел Пфайфър

Напишете дума/думи за търсене