Big Sha си хареса Уилоу Смит за снаха

В началото на тази седмица, докато се тюхках, че отново трябва да правя физзарядка, чистейки обилно заринатия си със сняг автомобил, в главата ми се настани вездесъщият рефрен „Фенки, фенки" от едноименното парче на бащицата на бг рапа Big Sha.

Приех този климатично музикален знак за зелена светлина на любопитството ми и набързо се качих върху телефонната жица, за да разбера какво се случва със съавтора на криминално-комедийната книга „Усещане за безтегловност". Идеята за четивото хрумнала на Мишо след разговор със Саня Армутлиева - собственичката на фирмата, която дистрибутира албумите му. „Хората напоследък все по-рядко си купуват музика. Предпочитат да си свалят един албум или парче от нета. Виж с книгите е друга работа. Не че няма електронни книги, ама много по-яко е да четеш нещо напечатано на хартия."

Оказа се, че в „Усещане за безтегловност" освен художествена измислица има и много реални случки, заимствани от житието и битието на Sha и неговите авери. „Аз бях в ролята на разказвача, а Дензъл Ребеловски - момчето, с което сътворихме този продукт, с един диктофон в ръка събираше мъдростите", казва с отривист смях в гласа Мишо. Той може и да не е написал и една дума собственоръчно за този бъдещ бестселър, но за сметка на това е измайсторил саундтрака към литературното томче. „В диска може да се чуят обилно количество мои музикални експерименти. Има едно парче, на което основата му е боса нова, а аз отгоре рапирам. Има друго, което е по-джази, с по-интелигентно звучене. Всички композиции вътре навяват различни настроения, съобразени с развитието на историята."

Интересно ми е да разбера дали на създателя на бандата „Гумени глави" не му се занимава и с друга сфера на изкуството. „Ще ми бъде интересно да нагазя в киното. Мисля, че ще се справя по-добре като актьор от всички други смешници, които гледам в сериалите. Не се научиха някои хора, че телевизията и театърът са две различни неща." Със сигурност обаче няма да се занимава с...

Повече в новия брой на "Хай клуб"

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене