Хилда Казасян представя "ашуре"

Джаз певицата Хилда Казасян е дъщеря на диригента Вили Казасян. Завършила е консерватория, специалност “ударни инструменти”. Омъжена е, има дъщеря Надежда-Мари. Наскоро певицата отвори нов ресторант с арменска кухня “Гоар” (“Диамант”). Хилда представя пред "24 часа" рецепта как да приготвим вкусния десерт “ашуре”.

ПРОДУКТИ

за 10 порции:

500 г жито, 750 г захар, 100 г бели стафиди, 100 г тъмни стафиди, 2 зелени ябълки, 100 мл розова вода, 350 г белени бадеми, канела на пръчици

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Варим житото малко повече, след което го сваляме от котлона. Изцеждаме водата. Слагаме го в отделен съд и го смесваме с останалите продукти. Слагаме в специални чашки, а отгоре поръсваме с канела и украсяваме според предпочитанията. Хилда препоръчва десертът да се яде, след като престои 24 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Испания ще се оттегли от "Евровизия", ако Израел участва през 2026 г.
Тенис шампионът Иван май си хвана немско гадже
Различни планове за бъдещето развалили годежа на Нина Добрев и Шон Уайт
Деси Стоянова се завръща в bTV
Клаудия Шифър на 55 г. - играе табла по бански в Гърция, купи си футболен отбор

Напишете дума/думи за търсене