Рене в объркан рай

Рене Ранев представя новия си сингъл и първи реализиран проект съвместно с музикално-продуцентска компания „Жокер Медиа" - „Объркан рай". Поп-рок песента има и вариант на английски език със заглавието Wait for tomorrow. Младият музикант е автор на текста и музиката, аранжиментът е на Десислав Данчев - композитор и китарист на група „Мастило" и Мага. Парчето е мастерирано в САЩ, в студиото на един от най-добрите тонрежисьори и мастеринг инженери, който е седем пъти номиниран за наградата „Грами" - Брад Блекууд. С него работят големи музиканти като Maroon 5, Black Eyed Peas, will.i.am и ZZ Top.

Дни преди официалното пускане на сигъла „Объркан рай", изпълнителят засне и първата си професионална фото сесия.

Рене е на 23 години. От шест годишен свири на китара. На тринайсет годишна възраст е китарист, вокал и композитор на рок група Steep Point. Натрупал професионален опит, Рене умело съчетава професиите на изпълнител и композитор. Той е един от авторите, с които работи популярната българска певица Светла Иванова по новите си музикални проекти.

Като изпълнител, Рене достигна до последния кръг на българския полуфинал на международния конкурс "Нова вълна 2010". През месец декември младият певец участва на церемонията по връчването на годишните международни награди на списание Auto Bild - „Златен волан 2010".

 


Рене, името на новия ти сингъл е „Объркан рай". Какво се е объркало в рая на твоя герой?
- Преди време имаше един тематичен сериал - „Гръм в рая". Това се е случило на моя герой. Имало е голяма любов. Нещата са се объркали, хората често бъркат. След това обаче, са си простили, защото това между тях - обичта, тя е най-важна. Но все пак раят си остава объркан, дори и след прошката ...

Песента посветена ли е на конкретна случка от твоя личен живот?
- На всеки, който е обичал, се е случвало да нарани или да бъде наранен. Никой не е застрахован, че неговият личен рай няма да бъде разтресен в един момент от неразбирателство, различия, измяна. Иначе всяка моя песен е вдъхновена от истински преживявания, макар и творчески до украсени.

Ти си автор на музиката и текста. Кой друг ти помогна за реализацията на проекта?
- За мен беше голямо удоволствие да работя с Десислав Данчев от „Мастило" и Магомед Алиев - Мага, които направиха страхотен аранжимент на парчето. Благодарен съм на моите продуценти - „Жокер Медиа", че ми предоставят възможността да работя с такива професионалисти. Те изпратиха парчето за мастеринг в САЩ, в студиото на един от най-добрите тонрежисьори и мастеринг инженери, който е седем пъти номиниран за наградата „Грами" - Брад Блекууд. С него работят големи музиканти като Maroon 5, Black Eyed Peas, will.i.am и ZZ Top. Това помогна много за крайното модерно звучене на песента.

Кое те вдъхновява, за да пишеш музика и стихове?
- Може да се каже, че всичко може да ме вдъхнови ... както случки и чувства в моя собствен живот, така и по-глобални теми и конкретни събития. Любов, омраза, конфликти. Не мога да скрия, че най-много от моите песни са посветени на любовта. Винаги ще има необходимост от такива композиции, хората имат нужда да обичат и да бъдат обичани, а когато не са - да получат вяра именно от музиката, че съвсем скоро всичко това ще се случи и на самите тях!

Писал ли си музика и за други изпълнители?
- До момента не съм си поставял за основна цел да композирам за други изпълнители, въпреки че имам желание и вярвам, че бих работил успешно с мнозина от големите имена на нашата поп и рок сцена. Все пак имам известен опит в тази насока, аз съм един от младите автори, с които популярната певица Светла Иванова работи по новите си музикални проекти. Надявам се, в бъдеще да имам шанса да осъществя проекти с талантливи български и дори световни изпълнители. А защо не и да ги изпълня в дует заедно с тях?

Кога по-лесно пишеш - когато си щастливо влюбен или когато си след раздяла в любовта?
- Определено съм забелязал, че пиша по-лесно и от сърце, когато съм на „гребена на вълната", когато съм истински щастлив в любовта, кариерата, живота. Обратно, когато съм с разбито сърце и след скорошна раздяла, имам нужда от време, преди да започна отново да творя.

Не мога да не те попитам - в момента има ли жена до теб?
- В момента - не. Но това не означава, че не търся подходящата жена. В крайна сметка, никой не обича да е сам, макар и мнозина не си го признават.

Каква е подходящата жена, която търсиш?
- С характер и дълги крака Шегувам се, ... но не и за характера Нямам списък с конкретни изисквания и точни мерки, но когато я срещна - ще ви запозная!

Това ли ще бъде стилът - поп рок, в който ще твориш и в бъдеще?
- Да, с тенденция да стане по-рок.

А какъв стил музика обичаш да слушаш, кои са любимите ти изпълнители от българската и световната музикална сцена?
- Слушам много и различна музика, любопитен съм към новите тенденции в музиката и следя изпълнения на живо. Харесвам както модерна музика като тази на Maroon 5, Kings of Leon, Jason Mraz и James Morrison, така и тази на легенди на световната сцена като Queen, Bon Jovi и Guns'N'Roses. Много ми харесват някои български песни като „Спасение" на БТР, „Сбогом" на „Сигнал" и „Памуковите облаци" на „Мастило".

Към новия сингъл ти засне и първата си професионална фотосесия. На кого се довери за нея?
- Направихме я заедно с Костадин Кръстев-Коко, който работи с много от популярните имена в родния шоубизнес. Мисля, че се получи добре, но все пак оставям оценката на другите.

Ще последва ли видео към песента „Объркан рай"?
- С моите продуценти обмисляме този въпрос. Изчакваме реакцията към новия сингъл, все пак той бе пуснат само преди броени дни. Всичко зависи от това дали слушателите ще харесат парчето. За момента отзвукът е много положителен.

Къде могат да го чуят нашите читатели?
- От тази седмица песента се върти по радиостанциите у нас. Освен това всички, които искат, могат да го чуят и в интернет на: http://www.youtube.com/watch?v=oA73IJ055wQ. Радвам се на всяка получена обратна връзка и коментар за парчето.

Какво обичаш да правиш, извън музиката?
- Да спортувам, да гледам кино, да прекарвам време с приятелите си. Иначе, дори и по-голямата част от свободното си време съм посветил на музиката.

Какво следва от тук нататък пред Рене Ранев?
- Много труд по следващите сингли, които заедно с моите продуценти скоро ще пуснем. В момента работим по няколко проекта в студиото, нещата се получават много добре.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене