Хем го харесвам, хем го мразя

Ани, много харесвам рубриката ти и съветите, които даваш. Пиша ти, защото имам проблем с момчетата, сигурно като всяко друго момиче на моята възраст. Има една момче в 11 клас. Преди време една приятелка ме запозна с него и ми беше доста приятно да си пиша с него, но с времето той почна да ме дразни и да ме ядосва с въпросите си. Тази моя приятелка учи с него в един клас и всичките ми приятелки го познават. И съм много объркана, защото една част от мен го харесва, а друга част от мен го мрази и не го понася. А тази година ще кандидатствам в неговото училище и отсега съм много притеснена от тази мисъл. И най-ужасното е, че не мога да го споделя с най-добрите ми приятелки, защото ще му кажат и ме е страх. Надявам се, че ще ми отговориш. Поздрави, Отчаяната

Мила Отчаяна, докато нямаш възможност да опознаеш това момче, винаги у теб ще бушуват смесени емоции. Трябва да го видиш как се държи в различни ситуации, за да прецениш що за човек е. ОК, първите опити в общуването помежду ви може да не са били най-успешни, но това не значи, че в бъдеще няма да се разбирате по-добре. В новото ти училище ще има куп нови хора. Нищо чудно, твоето момче да се загуби сред тях.

Как да си намеря приятел
Здравей, Ани! С огромен интерес следя рубриката ти и винаги научавам нещо ново и интересно. Срамувах се да ти пиша, но ето че най-накрая се престраших. Аз съм 17-годишно момиче и от половин година си нямам сериозен приятел. Връзките ми са доста кратки и изпълнени с разочарования. Винаги казват едно и също - искам сериозна връзка, но думите им излизат лъжа... Нямам от година компания и сега е още по-трудно да си намеря приятел. Чудех се дали няма заведения за запознанства или поне съвет как да си намеря приятел, понеже съм доста тъжна напоследък. Моля те, помогни ми!
От Отчаяната Анонимка

Отговорът на този и други въпроси към психолога Анна Жукивская четете в новия брой на списание "Хай клуб".


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Плантейнът лекува гастрит и язва
До какво води синдромът на майка Тереза?
Ето кой шие костюмите за Dancing Stars
Как внукът на Алла Пугачова избяга от войната

Напишете дума/думи за търсене