Ал Пачино за разликите между кино и телевизия

"Не познавате Джак" предлага поглед зад вестникарските заглавия към човека, който се превръща в значим защитник на правата на пациентите, предлагайки онова, което смятал за човечна и достойна възможност за смъртно болните.

Разказан основно през погледа на Кеворкян и покриващ 12 годишен период от живота му, филмът проследява историята на скандалния патолог и неговите поддръжници в провокацията на отношението на обществото към въпросите, свързани с правото на асистирано самоубийство, водейки епични правни битки в защита на тази противоречива практика.

Имате опит в киното, но имайки предвид този актьорски състав, режисьора, мащаба на проекта, както и фактът, че това е филм на HBO - карат ли ви тези неща да се чувствате по-различно? На този етап виждате ли някаква разлика?

Ами, това е телевизия. Това е HBO, а HBO е телевизия. А телевизията е - там трябва да свършите много за изключително кратък период от време, в това е разликата, единствената разлика. Но иначе е същото.

Като че ли заглавието предполага, че това ще е някакъв вид сатирична трактовка на историята. Въпреки че, предполагам, има и известна доза комичност. Все пак това е доста сериозен филм. Имахте ли някакви колебания дали заглавието е подходящо за филм, в който се разказва за д-р Смърт?

Не мисля, че много хора са наясно --че могат да кажат, че разбират Джак Кеворкян, особено след като го опознаят, разберат какво мисли и научат повече за него. Разбира се, ако правите филм за него, трябва да навлезете по-дълбоко в нещата, за да откриете отговора.

И наистина не познавате Джак. Когато видите образа, изграден за Джак Кеворкян в публичното пространство, усещате - усещате, че това е някой доста по-различен от човека, който аз опознах. Не че съм се запознавал с него лично, а само чрез проучването, което направих и работата, която свърших, за да се доближа до образа, който бих могъл да интерпретирам. Смятам, че заглавието е подходящо, защото не познавате този човек. И, надявам се, във филма също няма да успеете.

Цялото интервю с Ал Пачино може да прочетете на www.hbo.bg


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене