Пеев напуска националния

Георги Пеев повече няма да приема покани за националния отбор, научихме от в. "Труд". След контролата срещу Естония (2:2) в Анталия избраният за играч № 1 на руския "Амкар" в последните 3 години каза: "Дотук!"

Причината е селекционерът Лотар Матеус, който не пусна Пеев дори за секунда на терена. Но не е и само 45-минутната загрявка край страничната линия на "Мардан Стейдиъм", разкриха от отбора. На контролата срещу Саудитска Арабия (2:0) в Истанбул през октомври Пеев имал проблеми с крака и висока температура, помолил да не играе. Въпреки това Матеус го пуснал в последните 10 минути.

Трикратният шампион на Украйна с "Динамо" (Киев) твърдо е решил, че няма смисъл да продължава в националния. Само 3 дни преди мача с Естония халфът заяви в интервю за "Труд": "Вярвам, че мисията "Евро 2012" е възможна. Аз съм вечен оптимист!"

Отказването на Пеев е първата мина в националния след назначаването на Матеус. С контролата в Анталия германската легенда ще предизвика и още гняв върху себе си. Селекционерът покани 21 души, знаейки, че може да пусне само 6 резерви според правилата на ФИФА. Подобно на Пеев за 3 тренировки с новите екипи от Кипър пристигнаха Йордан Милиев и Владимир Гаджев от "Левски", както и Валентин Илиев. А "синият" Веселин Минев игра 2-3 минути.

Очаква се реакцията от "Герена" заради напразния скок на левскари през Средиземно море от Кипър до Анталия.

"За всички спортно-технически въпроси питайте Матеус, моята работа беше да осигуря мача и най-добрите условия за отбора", коментира президентът на футболния съюз Борислав Михайлов, който е кандидат за изпълкома на УЕФА.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене