Китай представи първото си разработено в лаборатория месо

СНИМКА: bulgarian.cri.cn.

Наскоро от Аграрния университет на Нанкин заявиха, че са разработили първото китайско клетъчно култивирано месо в лаборатория. Ръководеният от професор Джоу Гуанхун екип използва шесто поколение стволови клетки от свински мускули, които култивира в хранителен разтвор в продължение на 20 дни, след което произведе петграмово парче месо.

Около 30 компании по света инвестират в проучванията и разработката на клетъчно култивирано месо. Четири от тях се готвят да влязат на китайския пазар, предава bulgarian.cri.cn.

Според непълни статистики, Китай, САЩ, Израел, Холандия, Сингапур, Япония и други държави и региони работят предимно върху разработката на телешко и свинско клетъчно култивирано месо, както и морски дарове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Да надникнем в живота и дома на Мишел Пфайфър
Науката казва кои добавки работят ефективно за отслабване
Ива Софиянска кръсти сина си Стефан
Златна и в сърцето: Боряна Калейн намери и върна портфейл с много пари (Обзор)
“Жена със 100 лица”: изложба за 80 г. от рождението на Катя Паскалева

Напишете дума/думи за търсене