Витамини за красива кожа

Не забравяйте, че чрез козметиката получавате само 15% от нужните на кожата вещества, а останалите 65% идват отвътре. Затова балансираното хранене е особено важно.

За да се радвате на здрава и сияйна кожа, трябва да си набавяте чрез храната седем основни витамина:

Витамин К - той присъства задължително в кремовете за около очи. Ще се снабдите с него, ако хапвате спанак и зелена салата.

Витамин Е - 400 мг дневно са достатъчни, за да намалите вредите, които слънцето нанася на кожата ви. Ще го откриете в бадемите, спанака, картофите.

Витамин D - прави тъканите и косата по-здрави и защитава от рак на кожата. Съдържа се в мазната риба, яйцата, млякото, телешкото месо.

Витамин С - предпазва от вредното въздействие на слънцето. Богати на витамин С са цитрусовите плодове, броколито, лукът, мангото, пресните картофи.

Витамин А - против суха и лющеща се кожа и акне. За да го набавите на организма си, консумирайте яйца (особено жълтъка), масло, черен дроб.

Бета каротин - в съчетание с витамин Е предпазва кожата от вредното влияние на слънцето. Освен в морковите, се съдържа и в зелето, броколито, картофите, папаята, доматите.

Витамини от групата В - при недостига им, кожата им започва да се лющи, появява се коспопад. За да избегнете тези проблеми, хапвайте ориз, банани, яйца, овесени ядки.

 


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ричард Гиър се завърна на червения килим на кинофестивала в Кан
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"

Напишете дума/думи за търсене