Отнемат ни европейското по бокс

България бе лишена от домакинство на европейското първенство по бокс, насрочено за юни в София, само 3 месеца след като получи шампионата. Решението е на Дисциплинарната комисия на Международната федерация по бокс (АИБА). Като аргумент се изтъква, че страната ни е една от 13-те, нарушили "дисциплинарните правила", без да се дават подробности. Така провинилите се се наказват да не организират временно континентални първенства, а първа под ударите попадна България.

"Провинението" на нашата федерация е, че с още 12 подкрепят кандидатурата на англичанина Пол Кинг за президент на АИБА на конгреса в Алмати (Казахстан) през октомври. Малко преди избора обаче британецът се оттегля, а на поста е преизбран Сингкуо Ву (Тайван).

Освен България в "черния списък" на АИБА на провинилите се страни са още Белгия, Англия, Румъния, Украйна, Македония, Бруней, Етиопия, Тайланд, Източен Тимор, Лаос и Непал. Към тях засега няма официални наказания, но може и да има.

Така Европейската конфедерация по бокс взе решение да даде шампионата на втория в битката за европейското - Турция. Схватките ще са в Анкара от 16 до 26 юни.

През декември Турската федерация загуби избора за домакинство. Сега комшиите получиха даром втори шанс.

Още спорт на www.trud.bg


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене