“Мистерията на българските гласове” пеят в София за Великден

“Мистерията на българските гласове” ще направят първия си концерт за тази година в София на 3 април. Събитието, което ще бъде в Сити Марк Арт Център, ще е със специална програма по случай Цветница и Великден.

На сцената под диригентската палка на Дора Христова изпълнителките ще представят празнични обредни песни и произведения от най-новия албум на хора “БууЧииМиш”. Ще бъдат включени, разбира се, и композиции от огромния репертоар на “Мистерията на българските гласове”, а всичко ще бъде изпълнено акапелно.

Само след броени дни хорът ще има концерт за 3 март в Братислава, Словакия. А през април ще излезе нов диск на състава, в който ще има съвсем нови записи, които не са виждали досега бял свят.

Предишната тава “БууЧииМиш” излезе през 2018 г. след близо 20-годишна пауза. В изпълненията се включват австралийската певица Лиса Джерард, няколко български инструменталисти, бийтбоксърът Скилър и немският перкусионист Давид Кукерман. След пускането на албума певиците направиха многобройни концерти из цяла Европа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене