Хамбургската опера запазва ангажимента на Пласидо Доминго

Пласидо Доминго СНИМКА: РОЙТЕРС

Хамбургската държавна опера запазва ангажиментите на Пласидо Доминго, след като той се извини за болката, която е причинил на жени в миналото, съобщи ДПА.

"Разтревожени сме от новите развития и се отнасяме сериозно към проблемите около Пласидо Доминго" - каза говорител на операта.

Планираното му участие в представления остава, макар и от операта да разговарят по темата с други институции в Европа, предава БТА.

Пласидо Доминго е в програмата на Хамбургската опера в три представления на "Симон Боканегра" на Верди през Италианските седмици от 8 март до 2 април.

След като няколко жени обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз, американските опери се дистанцираха от него, но европейските запазиха ангажиментите му.

Думите "наистина съжалявам" не се изричат често след възникването на движението #Аз също. Затова сопраното от Уругвай Лус дел Алба Рубио бе шокирана, когато чу извиненията на оперния певец Пласидо Доминго, съобщи Асошиейтед прес.

"Имах чувството, че сме победили Голиат. Сега вече не се страхуваме да говорим открито", каза Рубио, чийто глас бе добавен към тези на жените, обвиняващи легендарния тенор в сексуален тормоз и злоупотреба с власт.

Изказването на Доминго дойде, след като разследване на Съюза на оперните изпълнители в САЩ заключи, че прочутият тенор и бивш генерален директор на Вашингтонската национална опера и Лосанджелиската опера е имал неуместно поведение две десетилетия.

"През последните няколко месеца размишлявах над отправените срещу мен обвинения от мои колежки", заявява Доминго в свое комюнике. "Уважавам всички жени, които са се почувствали достатъчно неудобно, за да говорят открито, и искам да ги уверя, че наистина съжалявам, че съм ги оскърбил. Поемам цялата отговорност за действията си."

Резултатите от разследването не бяха оповестени публично, но според близки до скандала източници, следователи са открили 27 души, които твърдят, че са били жертви на сексуален тормоз или свидетели на неуместно поведение от страна на Пласидо Доминго.

"По-рано той отричаше, а след това бе в ролята на жертва - отбеляза Рубио. - Сега търси изкупление. Ако действително съжалява, бих поискала да поднесе извиненията си пред нас. Има жени, които страдат от 20 години. Той трябва да им поиска прошка."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене