Ценни натурални съставки в новата серия натурална козметика

Защо да изберем козметични продукти с био съставки?

Изборът на „органични" или „био" продукти се превърна в постоянно нарастваща тенденция поради простия факт, че тези продукти са добри както за нас самите, така и за околната среда. Те не съдържат вредни съставки, а при производството им не се нарушава еко равновесието и същевременно се подпомага местната икономика.

Точно както хранителните органични продукти от ежедневното ви меню, и козметичните продукти с натурални съставки ще ви помогнат да се чувствате и изглеждате по-здрави. Новата серия козметична грижа NIVEA Pure & Natural съдържа до 95% натурални съставки - специално селектирани арганово масло, плод на репей, алое вера, масло от жожоба и лайка. Всички съставки имат органичен произход, богати са на антиоксиданти и имат доказано положителен ефект върху кожата.

Натурално арганово масло- тайната на естествено красивата кожа

Това изключително ценно масло се произвежда в Мароко и от векове се използва от местното население като хранителна подправка и козметична грижа. Арганово масло се добива от костилката на плода на едно от най-старите дървета в света - аргановото дърво. За добиването само на един литър арганово масло са необходими приблизително 12 часа тежък ръчен труд. Но защо аргановото масло е така полезно за вашата кожа?
Натуралното студено пресовано арганово масло е основната съставка в продуктите за грижа за лице и тяло NIVEA Pure & Natural. То съдържа три пъти повече витамин Е от зехтина, което го прави идеалният натурален антиоксидант. Тази натурална съставка подсилва естествените защитни функции на кожата и има противостареещо действие с изглаждащ бръчките ефект.

Натуралният екстракт от плод на репей стяга вашата кожа

Всички помним залепналите по дрехите ни репеи от детството. Това бодливо растение всъщност идва от Азия и е особено популярно там поради своите лечебни свойства. Използва се за лечението на настинки, вирусни заболявания и дерматологични проблеми. Знаете ли обаче, че екстрактът от плод на репей може да накара кожата ви да изглежда по-млада?

Сега NIVEA VISAGE Pure & Natural избра натуралния екстракт от специално отгледани органични плодове на репей - нуда - за своите продукти против бръчки - дневен и нощен крем. Екстрактът от плод на репей е богат на високоефективната съставка против стареене на кожата - арктиин. Тя значително стимулира производството на колаген в кожата и по този начин я прави по-стегната, като същевременно предотвратява появата на бръчки. Така имате повече от една причини да изберете естествената грижа за вашата кожа.

Лечебна сила на за кожата с натуралното алое вера

Изглежда като кактус, но в действителност е пустинна лилия. Най-вероятно и преди сте чували за алое вера и това не е учудващо. Неговите лечебни свойства са известни от повече от 3000 години. Клеопатра е използвала паста от алое вера в своя всекидневен разкрасяващ тоалет. Вие също можете да се възползвате от неговата сила.
Почистващото мляко на NIVEA VISAGE Pure&Natural за хидратираща грижа за нормална и суха кожа съдържа специално подбран екстракт от алое вера с органичен произход. Пулпът от листа на алое вера е изключително богат на витамини, минерални соли, амино киселини и ензими. За кожата има хидратиращо действие и подпомага клетъчната регенерация на кожата. Натуралният екстракт от алое вера ще помогне за свежия и хидратиран вид на вашата кожа.

Натурален екстракт от лайка - подходяща не само за чай, но и за вашата кожа

Лайката е най-популярното растение с лечебни свойства в Европа още от Средновековието. Листата на лайката най-често се използват за приготвянето на чай, който всеки от нас е опитвал поне веднъж в живота си. Факт, който буди по-голямо любопитство - лайката е богата на флавоноиди и есенциални масла, които имат успокояващ ефект и предпазват кожата от раздразнения и зачервяване.
Затова и продуктите на NIVEA VISAGE Pure & Natural за хидратираща грижа за нормална и суха кожа съдържат натурален екстракт от лайка, който намалява раздразненията и зачервяванията и прави кожата мека и гладка. Органичната лайка притежава свойства на антиоксидант и предпазва кожата от вредното действие на свободните радикали, като същевременно спомага за по-младежкия й вид.

Натурално масло от жожоба - естествената грижа за вашата кожа

Маслото от жожоба се добива от ядките на храстовидното растение, което се среща предимно в пустинните райони на Южна и Северна Америка. Маслото от жожоба всъщност представлява течен восък, който измежду всички природни съединения, най-много се доближава до себума на човешката кожа.
Органично масло от жожоба е съставка, използвана в мляко за тяло и крем за ръце от серията NIVEA Pure & Natural. Маслото от жожоба предпазва и изглажда кожата. Освен това е идеален хидратант и е богато на минерали и натурални подхранващи съставки и защитни елементи. Тази съставка с органичен произход е и некомедогенна, което я прави подходяща за всеки тип кожа.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене