Румен Радев: Честит Международен ден на театъра

Честит Международен ден на театъра на всички представители на театралната общност и на българската култура и изкуство! Това написа президентът Румен Радев във фейсбук. 

Вижте какво написа още той.

Българският театър никога не е опустявал, дори и в най-трудни времена. Защото духовната връзка между твореца и всички, които вярваме, че изкуството е светилник за ума и сърцата ни, е нашият морален компас.

Днес, в условията на ограничения и самоизолация, тази жизненоважна духовна връзка е поставена на изпитание. Това провокира цялото ни общество, държавата и нейните институции да покажат подкрепа за творческия и просветителски дух. Изключително важно е да бъдат реално подкрепени българските творци и освен ефективни социални и икономически мерки да намерим начини да опазим културния си хоризонт.

Нека не забравяме думите на Пенчо Славейков: „Театърът е висш културен институт, най-висшият за живота и художественото слово на един народ. Държави, които знаят какво правят, знаят и защо поддържат театъра.“

Честит празник, скъпи творци! Дори и в тези трудни за народа ни дни вашият витален артистичен дух продължава да лекува душите ни, да създава общности и да ни единява.

Вярвам, че скоро отново ще ви аплодираме на сцената! Още по-силно!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене