Христо Шопов мафиот в сръбски сериал, продължение на “Южен вятър”

Шопов като мафиота Димитър в сериала

Един от най-талантливите ни съвременни актьори - Христо Шопов, играе основен персонаж в криминалния сериал “Южен вятър”, който върви по сръбската държавна телевизия РТС 1.

Поредицата е продължение на едноименния филм на Милош Аврамович, който излезе в края на 2018 г. и се радваше на огромен зрителски интерес. В него Христо Шопов играеше български мафиот, а в образа на неговия екранен син бе Ивайло Захариев.

Заради голямата гледаемост създателите на лентата решиха да развият историята от нея в сериал, където същият персонаж - на боса от България Димитър, бъде изигран отново от Христо Шопов. Поредицата тръгна на малкия екран в края на януари, а само няколко епизода по-късно зрители все по-често хвалят играта и таланта му. Някои разказват, че много се радват да го видят отново по телевизията, след като са го гледали в българския сериал “Дървото на живота”, който вървеше и в южната ни съседка. “Опасен актьор”, “Това е най-интересният герой”, “Крал” пишат други за Шопов в официалната страница на сериала във фейсбук.

Актьорът не се замисля дали да приеме предложението да играе във филма. Режисьорът Милош Аврамович иска именно той да е в образа на мафиота Димитър. “Все още не съм имал възможността да гледам сериала, но съм сигурен, че е толкова добър, колкото и филмът. Имам късмета, че отново имах възможността да работя с екипа, който направи най-гледания филм в Сърбия”, разказва Шопов в интервю за сръбското издание “Курир”, което излезе преди дни.

С роля в сериала е и още един български актьор - Александър Сано.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене