На път съм да загубя най-добрата си приятелка

Здравей, Ани! Аз и моята най-добра приятелка харесваме едно момче, но той харесва и двете ни и е гадже с нея. Тя знае, че той ме харесва, и няколко пъти щяхме да се скараме заради това. Аз й повтарям, че няма смисъл да ревнува, защото знам, че го харесва и няма да й го взема. Тя е много ревнива и мисли, че всеки ме харесва. Пишем си всеки ден с това момче по skype. И винаги, когато излезем заедно, той се закача с мен, а на нея почти не й обръща внимание. На път съм да изгубя най-добрата си приятелка заради момче!!! Анонимка, 13

Мила Анонимка, как да не ревнува приятелката ти, като гаджето й обръща по-голямо внимание на теб, отколкото на нея? Помисли си! Това е доста обективна причина тя да се чувства несигурна и уязвима. А и на всичкото отгоре си пишете в скайп всеки ден. Това малко преминава границите на "просто приятелски отношения". Ти какво искаш от тези отношения, които имате? Сякаш си играеш на ръба на скалата и хем искаш да скочиш в дълбоките води, хем те е страх. Не можеш да имаш всичко. Най-вероятно ще нараниш приятелката си, ако флиртуваш с гаджето й. Моят съвет е да се дистанцираш и да не му правиш услуга на това момче да се чувства "най-желаният и търсен пич". Поговори с приятелката си и остави техните отношения сами да стигнат до естествен край, без ти да носиш някаква вина за това.

Повишавам тон
Здравей, Ани! Проблемът ми е, че повишавам тон на мама и татко! Колкото и да искам, не мога да спра! Моля те, помогни ми! Много се срамувам от това!

Отговорът на този и други въпроси към психолога Анна Жукивская четете в новия брой на списание "Хай клуб".  


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Триковете за сваляне на килограми от жени професионалисти
Слънцезащита със зелен чай (+рецепта)
Брадли Купър и Джиджи Хадид се целунаха страстно в Париж (Видео)
Джесика Алба и дъщеря й посещават терапевт поради скандали и напрежение в отношенията си
Женската завист - по-мощна или не от мъжката

Напишете дума/думи за търсене