Adidas представя най-леките обувки в баскетбола

adidas представя новите adiZero Crazy Light, най-леките обувки в баскетбола. С революционните 277 гр. adiZero Crazy Light поставят нов стандарт в баскетболните обувки, с повече от 15% по-леки от тези на близкия конкурент, за да помогне на играчите да бъдат по-бързи и да подобри изпълнението им на терена. Баскетболните обувки adiZero Crazy Light сега дават на adidas най-леките обувки в три спорта, включително ръгби (adiZero 5-Star ) и футбол (F50 adiZero).

"По-леките обувки ви правят по-бързи и скоростта доминира на баскетболното игрище", казва Дерик Роуз, двукратно учатсвал в NBA All-Star от отбора на Чикаго Булс. "adiZero Crazy Light са най-леките баскетболни обувки, които някога съм носил и без съмнение ще ме направят по-бърз на игрището по време на плейофите."

"Няма други баскетболни обувки, които да се сравнят с новите Crazylight adiZero и това са обувки, които ще направят революция в играта", заяви Лорънс Норман, вицепрезидент на adidas Global Basketball. "Ултра лекият дизайн е създаден за играчи, които искат да бъдат по-бързи, да скачат по-високо и да бъдат по-ефективни на игрището. От най-добрите играчи на NBA до обикновените фенове на играта по цял свят, играчите искат по-леки обувки, които да им помогнат да бъдат по-бързи - и adiZero Crazy Light дава тази възможност по начин, която никоя друга обувка в историята не дава".

adiZero Crazy Light Технологията

Повече от две години adidas Innovation Team (AIT) и adidas Basketball Design разработват adiZero Crazy Light от канава, за да гарантират, че всяка част от обувката ще служи за жизненоважните резултати от играта. Само леки, много гъвкави и трайни материали са били избрани за изработването на най-леката обувка в баскетбола.

"Ние искахме да създадем най-добрите обувки за най-добрите баскетболисти, а научните изследвания ясно показаха, че по-леките обувки ще осигурят по-добри резултати", заяви Гриф Уилсън, старши експерт към Иновационния екип на adidas. "Ключът към успеха е да се осигури стабилност и омекотяване към традиционната баскетболна обувка, но в супер лека конструкция. Crazy Light са кулминацията от двегодишно проектиране, изследване и тестване, чиито резултат са най-леките обувки на пазара с почти 0,6 гр. и ще дадат на баскетболистите предимство пред конкуренцията. "

В горната част на adiZero Crazy Light е разположен революционно новия екзоскелет SPRINTWEB, който е с дебелина по-малка от 1мм и е безшевно свързван към найлонов текстил за значително намаляване на теглото и осигуряване на по-голяма стабилност и сила. Мрежестото разположение на материалите, осигурява вертикална и хоризонтална устойчивост, която дава на играчите оптимална стабилност при всяко движение.

Вътрешния форт на петата SPRINTFRAME и TORSION системата, са поставени заедно, за да позволяват максимално намаляване на теглото, възвръщане на енергията и контрол на движението. Всеки мрежест отвор е поставен така, че да има съответствие и да кореспондира със структурата и да дава сигурност на играчите по на време игра. Горната част е направена от специална прозрачна материя за по-нататъшно намаляване на теглото и дава на играчите близо 360 градуса вентилационен комфорт.

Системата от сцепление в adiZero Crazy Light се различава в дебелината си, за да осигури максимално сцепление в периметъра на високо износени зони и по-малка дебелина и тегло в зони с ниски периметър като стъпалото. Също така тя разполага с надлъжни канала в петата и предната част на стъпалото за осигуряване на стабилност при екстремни движения.

adizero Crazy Light ще бъдат достъпни от 3-ти юни в четири цветови комбинации - синьо и бяло; черно, червено и бяло; сиво, бяло и неоново зелено и червено и бяло. Те ще бъдат достъпни и в шест допълнителни цветови комбинации през септември и ще могат да се закупят в представителните магазините на adidas в цялата страна.

За adidas и баскетбола
adidas предоставя иновативни продукти за най-добрите спортисти в света повече от 50 години - от легенди от миналото до суперзвезди днес, като Дерик Роуз, Дуайт Хауърд, Кандис Паркър, Тим Дънкан и Чонси Билъпс. На 11-ти април 2006 adidas и Националната баскетболна асоциация подписаха 11-годишно глобално търговско партньорство, което направи adidas официален доставчик на екипи и дрехи за NBA, Женската Национална баскетболна асоциация (WNBA) и NBA Development League (D-League ) и започнаха изпълнението през сезон NBA 2006-07.


  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене