Не иска секс – значи ли, че си има друга

Мила Ани, аз съм на 12, а гаджето ми е на 18, но той не ме притиска за нищо, което ме обърква! Досега връзките ми са се градили само на физически контакт, а най-дългата не е била повече от седмица и половина, но с него е различно. С него можем просто да стоим прегърнали се и да мълчим, което ми е много приятно, но не ми се е случвало с никой друг. Вече сме заедно от близо 2 седмици. Казвал ми е, че много ме харесва, дори и като разбра, че не съм девствена, но въпросът ми е - щом не иска физически контакт с мен, възможно ли е да го намира от някоя друга? Означава ли, че ме приема само за приятелка, макар че ми е предложил и аз съм се съгласила? Анонимка

Анонимке, писмото ти е изключително интересно. Момиче на 12 години, което до този момент е имало само «връзки, основани на физически контакт», изведнъж е с момче, което е доста по-голямо, не иска секс, държи се добре. И това те притеснява? Хубаво е да осъзнаеш, че ти не си само едно тяло, което е обект на сексуални действия от страна на мъжкия пол. А си момиче на крехка възраст, което има нужда от истински взаимоотношения с околните. Не знам в каква среда си расла, но ценностите са се объркали. Сексът обикновено идва, след като двама души станат близки, познават се, харесват се, имат си доверие и искат да останат заедно, да градят връзка. Сякаш си използвала секса, за да изградиш бариера между себе си и тези, с които си имала отношения. Сякаш не искаш и те е страх да градиш истинска връзка, основана на причини, за които мога само да гадая. Разбери, че момчето до теб те харесва и иска да види истинска. Хубаво ще е да не ти позволи да влезеш в модела на поведение, който ти е най-познат, и да не се унижиш пред него. Позволи и на него, и най-вече на себе си да опознаете истинската теб - ти си съвкупност от спомени, емоции, мисли, страхове и надежди. Оставете тялото настрана и се съсредоточете върху разговорите, изграждането на връзка, която се базира на доверие, търпение и време.
приятелката ми страда

Здравей, Ани! Имам една много добра приятелка, много си я обичам и тя много ме разсмива. Но това лято беше на село, където срещна едно момче - Стоян, в което се влюби и станаха гаджета. Лично аз не вярвам да има любов на 14 години, но това сега няма значение. Наесен се върна в града, и то не беше говорене и писане на SMS-и. Но той й изневери, защото е доказано, че не е възможно да съществува връзка от разстояние. Разделиха се, но тя не можа да го забрави. Майка й я води при психолози, защото тя постоянно плачеше, не ядеше и дори влезе в болница. Миналия месец 2 дена преди рождения й ден той се обади и поиска да се видят, защото бил в града. Тя му отказа, а той я обиди по много гаден начин. Тя се разстрои, взе си чантата, затвори се в една от училищните тоалетни и се нагълта с хапчета. Заведоха я в болница после и й промиха стомаха. Оправи се. На рождения си ден скъса неговите снимки и ги хвърли. Реших, че го е преодоляла вече, но не беше. Звънна ми през ваканцията. Говорихме и по едно време ми каза, че утре имала среща с някакво момче. Попитах я защо, а тя каза: "Аз съм девствена", попитах: "И какво от това", се направих на тъпа. Разказа ми, че Стоян я е питал за това и тя го е излъгала. Той й предложил, че някога може да се съберат заради това. И тя веднага се навила. Трябваше да отида до тях и дълго да я увещавам, докато се откаже. Днес също ми се обади. Каза, че ще избяга за една седмица. КАК ДА Я СПРА ДА НЕ ЗАМИНАВА?

Отговорът на този и други въпроси към психолога Анна Жукивская четете в новия брой на списание "Хай клуб". 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Поставиха под попечителство Брайън Уилсън от групата "Бийч бойс"
Криско отбелязва пълнолетие на сцената, ще пее старите си хитове в “Арена София”
Зейн Малик след връзката си с Джиджи Хадид: Не успях да намеря любовта
Африканският черен сапун – новият хит за вашата кожа
Най-опасните диети

Напишете дума/думи за търсене