Два месеца с криминални сериали

Шон Еванс като Ендевър Морс в ендоименния сериал

“Лятото на детективите” - под това мото ще е програмата на “Епик Драма” в следващите два месеца. Акцент в нея ще са най-добрите криминални сериали от цял свят.

Един от тях е “Ендевър”, в който главно действащо лице е детектив Ендевър Морс, прочут с доста необичайните си методи на разследване за епохата на 60-те и 70-те години на миналия век. Зрителите ще могат да видят седмия сезон на сериала, в който главните герои са в ново десетилетие и време на промяна. В навечерието на Нова година всичко изглежда да е наред. Събитията от изминалата година обаче са оставили своя отпечатък, затова и стари приятелства, и нови отношения са подложени на изпитание.

В зората на време на повече права за жените, социален прогрес и научен подем, 1970-а в Оксфорд започва с откритието на мъртво тяло, захвърлено в канала. Единствената улика е подсвирване, което свидетел е дочул в нощта на престъплението, така че работата на екипа по откриване на извършителя няма да е никак лесна.

В главната роля е английският актьор Шон Еванс, който успешно се доказа и като режисьор на сериала.

Първият епизод от седмия сезон на “Ендевър” ще бъде излъчен днес, 4 юли, в 20,30 ч, следван от епизод 2 в понеделник, 6 юли, от 22 ч.

Друг много популярен сериал - “Вавилон в Берлин”, ще пренесе зрителите в Берлин през 20-те години на ХХ век. Градът е дом на талантливите, амбициозните и суетните, но и на организирана престъпност и политически екстремизъм. Полицейският служител от Кьолн Гереон Рат е нов в отдела за борба с наркотиците и проституцията в полицейската централа на Берлин. Макар да изглежда спокоен и искрен, той носи голям товар. Отделът се управлява от Бруно Волтер, чиито тайни мотиви се превръщат в заплаха. Между двамата мъже е Шарлът - интелигентна млада жена, принудена да води двойствен живот.

“Вавилон в Берлин” ще върви от вторник, 7 юли, всяка делнична вечер след 23,30 ч.

Малко след това тръгва историята за битката на един мъж с “Коза ностра” през 70-те години. Ким Роси Стюарт е в главната роля на полицейския детектив Дарио Малтезе, който се завръща в Сицилия за сватбата на приятел от детството си и се оказва въвлечен в случай с убийство. “Малтезе: Детективът на мафията” тръгва на 9 юли всеки четвъртък от 22 ч.

Вторият сезон на испанския трилър “Ръката на Ла Гардуня” ще покаже как Севиля се е възстановила след кризата и остава икономическата столица на западния свят, като задържа монопола си върху търговията с Индиите. С разрастването на града до исторически рекордни нива управниците му не успяват да осигурят жителите. Една от мафиотските организации - Ла Гардуня, завзема бизнеса с проституция, продажба на алкохол и черния пазар на храни. Но срещу нея ще се изправи Матео Нунес, в чийто образ е Пабло Молинеро. “Ръката на Ла Гардуня” ще върви всеки четвъртък след 22,30 ч.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене