Вечер на Николай Лилиев "Зад театъра" на Народния театър

Афишът за уникалната вечер. Заповядайте "Зад театъра".

С участието на Илиана Коджабашева и Христо Терзиев 

На 17 юли 2020 г. Народният театър ще почете още един от големите творци, отдали живота и работата си на театъра - Николай Лилиев. Вечерта на откритата сцена "Зад театъра" е с участието на актьорите  Илиана Коджабашева и Христо Терзиев, които ще четат стихове, спомени и размисли за актьора.

Николай Лилиев, поетът,  който превърна словото и поезията в музика, работи повече от тридесет години в Народния театър и неговият принос за първата ни сцена е уникален.

. „Невъзможно е да се пресметне за тези 31 години колко хиляди хора прекрачиха прага на тази врата, колко писма отрупваха писмената маса на Николай лилиев, колко ръкописа се прочетоха, колко превода докъсно през нощта се поправиха, колко хора бяха изслушани и разбрани. Има ли млад български поет, който да не е пращал първото си стихче на Николай Лилиев? Има ли българска драма, за която Лилиев да не е писал своята обстойна, добросъвестна критика? Има ли български артист, който да не е похлопвал на вратата на Лилиевия кабинет?“ спомня си знаменитата актриса Олга Кирчева и добавя: „Необикновената личност на Николай Лилиев – огромната му култура, светлият му ум, точната памет, чистото му сърце, неговата поезия – това беше връзката ни с чистото и красивото в живота.“

И тъй като една такава вечер е немислима без музика, събитието ще бъде със специалното участие на виртуозния контрабасист Христо Овчаров, който ще представи Йохан Себастиан Бах – Сарабанда из „Втора челова сюита“, Емил Табаков – „Мотиви“ и Кнут Гютлер – „Вариации на старинна английска тема“ (Greensleeves).

Билети: на касите на театъра и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/lilieva-vecher-iliyana-kodzhabasheva/2020-07-17

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка

Напишете дума/думи за търсене