"Диамантите не са вечни" - Шърли Беси обяви прощален албум

Отляво надясно: Стинг, Деби Хари, Лейди Гага, Елтън Джон, Шърли Беси и Брус Спрингстийн

Голямата дама на британската музика и изпълнителка на хита "Диамантите са вечни" Шърли Беси оповести прощален албум, с който ще засвидетелства благодарността си към феновете за подкрепата през 70-годишната й кариера, съобщи Контактмюзик.

Осемдесет и три годишната музикална икона не е издавала материал от повече от пет години. Прощалният й албум ще излезе по-късно през годината. За издаването му изпълнителката на хита "Diamonds Are Forever" ("Диамантите са вечни"), известна с мощните си вокали и бляскавите си сценични тоалети, е подписала договор с Дека рекърдс.

Албумът, подробности около който на този етап не се разкриват, ще включва нов материал, както и знакови песни от 70-годишната кариера на Шърли Беси.

"Новият ми албум е честване на 70 години в шоубизнеса. Седем десетилетия музика, през които се радвах на подкрепата на моите фенове. Избраните песни са много лични за мен. Надявам се, че така ще ги почувстват и почитателите ми", споделя Беси.

Шърли Беси, която произхожда от Тайгър Бей в Кардиф, Южен Уелс, започва кариерата си през 50-те години на миналия век. В младежките си години пее по клубове и кръчми. Първият й хит, с който покорява върха на чартовете през 1959 г., ставайки първата уелска певица с подобно постижение, е "As I Love You".

Беси изпълнява заглавните парчета към три филма от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд - "Голдфингър" (1964), "Диамантите са вечни" (1971) и "Муунрейкър" (1979).

Изпълнителката на хита "Big Spender" е издала 70 албума и е продала близо 140 милиона копия от записите си.

Шърли Беси е носителка на редица награди, сред които БРИТ и "Сребърен ключ". През 2000 г. е удостоена със званието дама-командор на Ордена на Британската империя за заслуги към изпълнителските изкуства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене