Бият ме без причина

Здравей, Ани. Преди около два месеца се разкарвах с приятелите ми, мина малко време и гледам момчето, което не понасям беше с неговите приятели. Ние решихме да се махнем от тях и тръгнахме да се разхождаме на друго място. Те тръгнаха след нас и почнаха да се заяждат (да ни целят с разни неща). Вечерта след като се прибрах и седнах на компа гледам че, момчето, което не понасям се направи на голям като почна да псува и да обижда my friend. На следващия ден се разбрахме пак да излезем с приятелите ми и пак на същотот място да се чакаме. Едно напълно непознато момиче идва към мен и тръгва да ме удря юмруци в корема и шамари в лицето. Тя си помисли, че сме се събрали да ги бием. Струва ми се, че вечно ще е така - ще ме бият непознати хора без да съм виновна. Моля, помогни ми. Отчаяна

Отчаяна, изглежда ти самата се „буташ между шамарите". Защо се поставяш в ситуации, в които си уязвима и лесна мишена? Нима наистина не си искала да си отмъстиш на „момчето, което не понасяш"? Съветът ми е да не се поставяш в ситуации, които бият червено и ще избегнеш шамарите. Не се заяждай с хора, които са агресивни - обратното води до ответна реакция, която е непредсказуема. Стой настрани от тези банди и не се събирайте на места, където знаете, че ще засечете някой, който ще ви създаде проблеми.

Не искам да загубя приятелката си
Здравей, мила Ани! В момента съм седми клас. Тази година ще кандидатствам, но имам само една приятелка от класа. Тя мисли да отиде в друга гимназия и ме е страх, че мога да я загубя. Тя наистина ми е най-добрата приятелка! Моля те, помогни ми! Как да престана да се страхувам за приятелството ни?

Отговорът на този и други въпроси към психолога Анна Жукивская четете в новия брой на списание "Хай клуб".


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Триковете за сваляне на килограми от жени професионалисти
Слънцезащита със зелен чай (+рецепта)
Брадли Купър и Джиджи Хадид се целунаха страстно в Париж (Видео)
Джесика Алба и дъщеря й посещават терапевт поради скандали и напрежение в отношенията си
Женската завист - по-мощна или не от мъжката

Напишете дума/думи за търсене