Мерят температурата в смарт будки от Делхи до Сеул

Снимка: Пиксабей

Преди да ползват автобуса или метрото, жителите в някои азиатски градове първо си измерват безконтактно температурата в смарт будки или смарт спирки, предаде Ройтерс.

Тези предпазни мерки се въвеждат във връзка с възобновяването на работата в офисите и предприятията на азиатските мегаполиси. От Делхи до Сеул властите въвеждат мобилни приложения и съоръжения за измерване на температурата за по-сигурен обществен транспорт.

В Сеул са инсталирани 10 автобусни спирки, захранвани със слънчева енергия, екипирани с ултравиолетови стерилизатори и с камера с топлинно изображение, измерващи температурата. Още десет подобни съоръжения предстои да бъдат монтирани в мегаполиса.

В Сингапур будки за безконтактно измерване на температурата с термични сензори са разположени на оживените спирки и железопътни гари, пише БТА. Чрез тях пътниците могат да установят здравословното си състояние преди пътуването. Зелена светлина им известява, че нямат висока температура, докато оранжева ги предупреждава, ако тя е констатирана. Будките ще обслужват 70 локации в града.

Проверките на телесната температура не са задължителни за пътниците в обществени транспорт, но все пак те ги карат да бъдат бдителни относно здравословното им състояние.

В Китай и в Делхи ползващите обществения транспорт трябва да докажат, че не са заразени със специално мобилно приложение, пристигайки в метрото, летищата и офисите.

"Доколкото COVID-19 все още присъства в нашето общество, ние трябва да предприемем всички мерки, за да можем да предпазим гражданите от заразяване и да им предложим безопасна работна среда", заяви Марион Терил, директор на транспортните и градски програми в института "Гратън" в Мелбърн. Тя изтъкна, че въпреки социалното дистанциране и взетите хигиенни мерки, все още е препоръчително австралийците да се придвижват с автомобили, велосипеди или пеша, докато не отшуми пандемията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене