Убий скоростта, спаси дете!

Нито една спестена секунда на пътя не може да се сравни с живота на едно дете

Това е мотото, с което Радио FM+ апелира и насочва вниманието на цялото общество към един сериозен факт: много от жертвите на пътя са деца. През всичките тези 16г. години, откакто съществува кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, тя е активно подкрепяна от известни български артисти, изпълнители и творци. Само малка част от тях са Хилда Казасян, Теди Москов, Свилен Ноев, Прея, Нина Николина,Гергана Стоянова, Ненчо Балабанов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Любо Киров, Георги Господинов, Юлиян Вергов...

И през 2020 година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете"! В края на лятото и преди първия учебен ден екипът на медията стартира инициативата в осем български общини. Подкрепена от слушателите, „Убий скоростта, спаси дете“ се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата. Защото нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете!

За да напомня това, Радио FM+ избира най-забележимата мобилна платформа, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт. Върху тях се позиционират разпознаваемите стикери от кампанията, като инициативата обхваща автобусите и тролейбуси в: София, Бургас, Варна, Сливен, Русе, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора.

Освен стикери, в рамките на „Убий скоростта, спаси дете“, бяха поставени и информационни табели в близост до училища, с визията на кампанията. За последните четири години, над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в градовете: София, Варна, Бургас, Благоевград.

Освен външната и значително видима част от кампанията, в ефира на Радио FM+ звучат и емоционалните послания на редица известни личности, дали своята подкрепа за „Убий скоростта, спаси дете”:

Свилен Ноев:Подкрепям кампанията, най-малкото, защото съм родител и мисля, че артистите трябва да даваме добър пример.

Прея: Подкрепям „Убий скоростта, спаси дете“, защото няма никакъв смисъл да бързаме, ако няма да стигнем там където отиваме, нали?

Гергана Стоянова: Подкрепям "Убий скоростта - спаси дете"

на Радио FM+ Да губим децата на България, заради несъобразена скорост е безумие! Намалете скоростта в името на нашето бъдеще!

Любо Киров: Смятам, че трябва да сме много по-внимателни и дори и да сме забързани, трябва да ценим човешкия живот. Самият аз съм изпадал в подобна ситуация, но смятам, че мога да бъда и от другата страна.

Михаела Маринова: Подкрепям кампанията на Радио FM+, защото агресията на пътя отнема животи на деца, а това не бива да се случва.

Ненчо Балабанов: Подкрепям кампанията, защото не бива да забравяме, че за разлика от видеоигрите, когато сме на пътя от нас наистина зависят човешки животи.

Калин Врачански: Кампанията трябва ежедневно да ни напомня, че не сме сами на пътя.

Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 в България. Спомогнала е за наградата “Радио на годината"през 2005. Награда EMMI за 2006 – USA. Почетен диплом за “Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.

Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност.

Слушайте Радио FM+ и в своята кола, за да разберете повече за кампанията!

Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене