София Лорен става на 86, но продължава да смайва с чар

София Лорен е родена в Поцуоли на 20 септември 1934 г. СНИМКИ Уикипедия

За София Лорен, или София Костанца Бриджида Вилани Шиколоне, годините сякаш не оставят следи. На 20 септември дивата на италианското и световното кино навършва 86, но продължава да омагьосва с чар. Родената в Поцуоли, до Неапол, София е символът и до днес на неувяхващата средиземноморска красота. Тя вдъхновява и днес хиляди жени по света, които се опитват да я имитират. София още на младини научава английски, затова и успява да завладее и холивудския свят на киното още през 50-те години на миналия век. Печели два „Оскара“ - през 1962 г.за най-добра актриса във филма „Чочарката“ на Виторио де Сика, а през 1991 г.за цялостната си кариера.

София си проправя пътя в киното, след като навремето печели титлата „Мис Елегантност“ в конкурс за красота в Италия. Тя очарова със средизменоморския си вид, с високата си 1,74 м стройна фигура с тънка талия и щедър бюст, с носа си в гръцки стил, с маслинения тен на кожата си, със сочните си устни. Именно коренно различните от останалите кандидатки физически характеристики я отличават и я запечатват в съзнанието на всеки, който я види.

По време на кариерата си София е била „дирижирана“ от най-големите режисьори на времето си – от Чарли Чаплин до Еторе Скола и Марио Моничели. На 86 г.обаче тя се връща на екрана под режисурата на сина си Едоардо Понти във филма „Животът пред себе си“, който ще бъде излъчен по Нетфликс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене