Трябваше да спечелиш, казал Слави Трифонов на Борис Солтарийски след “Маскираният певец”

Моментът, в който Борис Солтарийски свали маската си на Змията в “Маскираният певец”

СНИМКА: ФОТОКРЕДИТ НА ШОУТО

Музикантът си измислил календар с концерти за алиби в шоуто

“Трябваше да спечелиш!” С тези думи Слави Трифонов посрещнал Борис Солтарийски след отпадането му от шоуто “Маскираният певец”.

В мистериозния формат талантливият певец се криеше под образа на Змията и се оказа голямата изненада на сезона. Най-вече заради това, че Солтарийски от години е част от екипа на Трифонов, а от миналата година – лице на телевизията му 7/8 ТВ. По тази причина дори Алекс Раева, която е работила рамо до рамо с Борко (както тя го нарича галено), веднага изключила вероятността Змията да е талантливият ѝ колега.

Солтарийски знаел, че Алекс Раева ще бъде част от детективския панел и основното му притеснение било, че тя ще го разпознае веднага - все пак са пели заедно различни стилове музика и е чувала гласа му отблизо в различни ситуации. “Успях и нея да заблудя, което сигурно е добре”, казва скромно изпълнителят.

“Много хора мислеха, че не би могло да съм там, но в интерес на истината с първата песен в шоуто изобщо не можах да си преправя гласа. И направо си бях аз”, казва той. Солтарийски

много се

притеснявал, че

някой от колегите му

от “Ку-ку бенд” може

да го разпознае

или заподозре.

“Няма да мога да го скрия, веднага ще се разсмея, не съм добър лъжец, но никой не ме беше питал и това ме улесни. Иначе не знам как бих реагирал”, казва той. А след като отпаднал от надпреварата в шоуто, колегите му от “Ку-ку бенд” и 7/8 ТВ започнали да му пишат: “Ти какъв лъжец си!”

Змията бе един от загадъчните образи в шоуто.
Змията бе един от загадъчните образи в шоуто.
Певецът е изключително благодарен на шефа си Слави Трифонов, който му позволил да участва във формат на друга телевизия, както и на Магърдич Халваджиян за поканата. И макар това да е “шоуто, в което всеки участва до доказване на противното”, както се шегуват водещите Герасим Георгиев – Геро и Васил Василев-Зуека, Борис Солтарийски не беше сред масово обсъжданите имена.

“Никой не ме и пита, но няколко приятелки на жена ми са ѝ задавали този въпрос. В социалните мрежи обаче ми бяха писали някои хора: “Стори ми се, че един от участниците в “Маскираният певец” си ти”. Аз, естествено, изпращах огромни въпросителни, сякаш не знам за какво става дума”, разказва с усмивка певецът. Яд го е, че се наложило да свали маската, макар да не бил разпознат нито от детективския панел, нито от масовата аудитория.

“Сценаристите така бяха завъртели фактите за мен, че и аз нямаше да се позная”, отбелязва той. От коментарите на други хора навързал част от жокерите с факти за себе си – като това, че Змията пазела отровата си 26 лета и я ползвала само два пъти, но без жертви. Прочел, че по този повод някой е написал: “Това е Солтарийски, той е роден на 26 февруари”.

Другият подаден жокер в предаването, че Змията обича рибките, най-вече златните, той свързва със зодията си – Риби, макар че не се сетил за това в началото. Но се радвал, че са така измислени, защото смятал, че най-важното във форма̀та е да не разпознаят кой стои зад маската. Солтарийски също положил много старание да изгради образ, твърде далечен и чужд на своята персона. За да си осигури максимално добро прикритие,

измислил цял

арсенал от маниери,

жестове и дори нова

походка,

с която Змията да се различава от него самия.

“Гледах да ходя по различен начин, поставях си краката със събрани колене, за да може цялата стойка да се промени. Ходех с разперени нагоре пръсти на ръцете, за да изглежда по-префърцунено. Държах микрофона с два пръста. Все неща, които са тотално различни от това, което съм аз.” Към прикритието спадал и репертоарът – избирал песни, които никога не е пял, даже занапред бил подбрал женски парчета, с които съвсем да заблуди журито и публиката.

Следял и какво се тиражира за образа му като предполагаеми имена, но не искал да се опитва да краде движения от някой конкретен човек, за когото да се твърди, че е Змията. По-скоро влагал старание в това да не се усъмнят, че зад маската е именно той. Преправял си и гласа много умело, особено на песента, с която отпаднал, въобще не звучал като себе си. Но сега се замисля дали това не е било грешка.

“Чудя се дали не беше по-добре да съм по-разпознаваем, за да може хората, които се сетят, да гласуват за мен”, казва Солтарийски и допълва: “Още ми се играеше тази игра, но в края на краищата това е игра.”

За да избегне съмнения дори у най-близките си – съпругата Аделина и дъщеричката си Ема, си измислял участия в дните за репетиции и снимки. Във вечерта на отпадането си уж бил в Пловдив – така пишело в календара му.

Талантливият певец с двете си любими момичета - съпругата Аделина и дъщеря им Ема

СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА БОРИС СОЛТАРИЙСКИ ВЪВ ФЕЙСБУК
Талантливият певец с двете си любими момичета - съпругата Аделина и дъщеря им Ема СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА БОРИС СОЛТАРИЙСКИ ВЪВ ФЕЙСБУК
“Всеки път, когато ми предстоеше да ме няма – дали за репетиция, или за концерт, просто казвах, че съм на участие. Даже вкъщи си имам календар за участия, в който си ограждам датите и си описвам мястото на събитието. Затова отбелязвах някакви участия, за да е ясно, че мен ме няма този ден. Така се оправдавах лесно”, разказва Солтарийски.

Веднага след като стана ясно, че той се крие зад маската, го спрели фенове на шоуто и му казали: “Айде сега да си направим по една снимка, гледахме вчера как отпадна”.

Сред най-изненаданите, че Змията е той, била дъщеря му.

“Започна ме с шамари от вратата и да се смее. Веднага щом свърши концертът, когато си тръгнах към вкъщи, естествено, жена ми веднага ми се обади. Но дъщеря ми дръпна телефона и ми каза: “Тати, след малко направо ще те пребия”, казва през смях певецът, имитирайки ядосаната интонация на невръстната Ема. Щом певецът се прибрал,

малката му казала:

“Но аз не мога да

повярвам – как така

ти си Змията?

И защо не си ми казал?”. Солтарийски ѝ обяснил, че това е игра с маски като криеница и не трябва да казваш на никого, докато не те издадат.

Ема също е много талантлива и за годините си дори взема височини, които трудно би изпяло друго дете. Затова баща ѝ много се гордее с нея.

“Тя трябва да си избере стъпките, но да, много обича да пее, ходи на уроци и мисля, че е музикална. Диапазонът ѝ за нейната възраст е добър – много високи тонове взема. Аз не знаех дали е обичайно, или не. Учителката ѝ обаче каза, че за нейната възраст е рядкост някой да може да взема такива високи тонове”, разказва таткото. Той самият много се радва, че дъщеря му има музикални качества, които трябва да се развият. Но ако все пак тя реши да поеме по друг, различен път от пеенето, също би я подкрепил. Засега все още има силен интерес към занаята на баща си. Затова често вкъщи си правят дуети. По време на коронавирусната изолация баща и дъщеря изпяха в дует песента “Ти си” на Слави Трифонов, а изпълнението им се радваше на огромен интерес и много харесвания в социалните мрежи. За авторска дуетна песен Солтарийски не се е замислял, но намира идеята за “нелоша”.

Коронавирусното лято за него не се отличавало много от другите лета. “За нас нямаше голяма разлика, защото ние си ходехме на работа. Имаше някакъв период в началото на т. нар. пандемия, в която по-голяма част от телевизията не ходехме на работа и си стояхме по къщите. Беше нормално всичко, но ми се струваше странно, че виждах града празен, хората не са навън по улиците. На мен лично не ми харесваше това, че карат хората постоянно да носят маски, защото всички се превърнаха в “маскирания човек”. Така че “Долу маската!”, скандира Солтарийски. Сега се връща към обичайните си занимания и работата в 7/8 ТВ и на шега се подписва под статуси в социалните мрежи като Боци Змията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене