Халфът на легендарните "армейци" Георги Илиев-Майкъла: Стойчо или Любо да поемат ЦСКА

Стамен Белчев напуска ЦСКА-София след равенство с "Арда"

Когато от "Армията" си тръгнат победите, след тях си заминава и треньорът. Неписаното правило отново се потвърди и наставникът на ЦСКА-София Стамен Белчев напуска клуба само няколко дни преди гостуването на "Рома" в Лига Европа. Въпросът сега е кой ще поеме отбора?

"Стойчо Младенов или Любослав Пенев трябва да водят ЦСКА - категоричен е Георги Илиев-Майкъла, който е част от легендарния състав на "червените" през 80-те. След това той има и стаж като ръководител на "Българска армия".

Георги Илиев-Майкъла
Георги Илиев-Майкъла

"Ако клубът иска да преследва високи цели в първенството и Европа, Любо или Стойчо са хората, които могат да ни поведат - каза Илиев пред "България Днес". - Пенев не виждам как може да се върне сега. Според мен той напусна, защото не позволяваше да му се бъркат в работата като треньор и това доведе до конфликти. За мен Стамен Белчев също има качества, но когато липсват резултати, този, който определя състава, носи най-голяма отговорност. Можеше и по друг начин да се развие неговата кариера в ЦСКА, но крайното решение е на собственика Гриша Ганчев. Той плаща, той поръчва музиката, а така и трябва да бъде. В отбора сега има добри футболисти, но те трябва да се научат да играят с всички сили във всеки мач. Иначе няма как да печелим победи. Новият треньор, който и да е той, трябва да обърне внимание на защитата, защото в тази зона отборът изпитва затруднения и пуска леки голове."

Любо Пенев
Любо Пенев

Поне засега индикациите от "Армията" са, че няма да се бърза с назначаването на наставник.

Очаква се в мача срещу "Рома" в четвъртък отборът да бъде воден от екип от трима специалисти. Това са Даниел Моралес - Красимир Чомаков - Кирил Динчев, които бяха помощници на освободения Стамен Белчев. Не е изключено те да останат начело и за следващите два мача, а новият треньор да поеме своята работа след паузата за националните отбори. Един от вариантите за наследник на Стамен Белчев е Златомир Загорчич, който имаше успешен период начело на "Славия".

Стойчо Младенов
Стойчо Младенов

"Няма огорчение в мен - коментира пред "Гонг" самият Белчев. - Благодарен съм на ЦСКА, че ми дадоха възможност да работя. Радвам се, че класирах отбора там, където му е мястото - в Европа, след 10 години отсъствие. Пожелавам на следващия треньор да стане шампион на България, успех на ЦСКА!"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене