Китайска платформа за иновации в изкуствен интелект е привлякла 1,57 млн. разработчици от цял свят

Китайска платформа за иновации в сферата на изкуствения интелект (AI) е привлякла от 1,57 милиона разработчици от страната и чужбина, съобщава Радио Китай

Платформата бе одобрена през 2017 г. от китайското Министерство на науката и технологиите като една от първите отворени за ново поколение иновации в изкуствен интелект и подкрепена от китайския гигант за продукти за гласово разпознаване iFlytek.

Броят на приложенията, свързани с изкуствен интелект, бележи скокообразен ръст в Китай, след като правителството обяви план да превърне до 2030 г. страната в глобален център за иновации в сферата.

Авангардни продукти, базирани на технологията за изкуствен интелект, бяха показани миналата седмица от iFlytek на световна конференция за разработчици, провела се в Хъфей, провинция Анхуей. Те са области като производство, образование, медицинско обслужване и управлението на „умни“ градове.

„Китайските компании са много активни в разработването на технологии и приложения, свързани с изкуствен интелект, и виждаме възможности и перспективи те да отговарят на нуждите на обществото“, коментира Лиу Цинфън, президент на iFlytek. Броят на разработчиците в отворената платформа се е увеличил с 500 000 през миналата година, а досега те са представили над 900 000 приложения, добави той.

„Платформата ще продължи да се разширява и iFlytek ще предостави повече ресурси на глобални разработчици“, добави Лиу Цинфън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене