"Реал" с антирекорд

"Реал" загуби с 1:4 от "Валенсия" след автогол и три дузпи

"Реал" (Мадрид) записа доста неприятен рекорд след загубата с 1:4 от "Валенсия" в Ла Лига. За първи път в своята славна история срещу "белия балет" бяха свирени три дузпи в един мач.
С подобно "постижение" не могат да се похвалят и другите два испански гранда "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид). Само един тим в историята на Ла Лига пък е бил наказван с четири дузпи. Това е "Овиедо" в двубой през 1996 г.
Девет пъти в цялата история на Ла Лига досега срещу един тим са свирени три дузпи в мач. Първият е "Сабадел" (1936). Следват "Лейда" (1950), "Валенсия" (1951), "Селта" (1958), "Осасуна" (1994 и 1999), "Хетафе" (2015) и "Спортинг" (Хихон) (2016).
Медиите в Мадрид разкъсаха от критики Зинедин Зидан и неговия тим. Според "Ас" треньорът прекалява с ротациите в отбора и това води до неубедителните игри в последно време.
"Кораборкрушението на Зидан", е заглавието на изданието на репортажа за мача с "Валенсия".
Сред главните виновници за разгромната загуба са посочени още Марсело, Рафаел Варан, който си отбеляза автогил, и Иско.
"Играхме добре в първите 30 минути, когато открихме резултата, но след изравнителния гол стана нещо, което се случва не за първи път, и това не ми харесва - заяви Зидан. - Като треньор нося отговорността, защото съм длъжен да намеря отговор. Поражението е болезнено. Трите дузпи срещу нас? Има съдия, който следи за тези неща. Със сигурност това ни се отрази."

Зинедин Зидан
Зинедин Зидан

Критичен към ВАР и съдията Хил Мансано бе един от шефовете в "Реал" Емилио Бутрагеньо. Той заяви, че преди втория гол на "Валенсия" е имало фаул над Марко Асенсио.
"През второто полувреме получаваме следваща дузпа. Аз мислех, че ще свирят фаул в наша полза. Те го виждат по различен начин и това усложни положението ни", сподели той.
Бутрагеньо разкри и още един голям проблем пред отбора след мача с "Валенсия". Голмайсторът Карим Бензема е получил мускулна травма и затова не е могъл да довърши срещата.
"Надяваме се, че не е сериозно. Предстоят ни две седмици пауза заради мачовете на националния отбор, за да се възстанови. Уверени сме, че той ще може да бъде готов за следващия мач", завърши Бутрагеньо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене