Мениджърът Кристиян Минковски: Разчитам на още три "А" норматива

Кристиян Минковски е мениджър на националния отбор по плуване. Той координира лагерите и програмите на елитните български състезатели. Специално за "България Днес" специалистът сподели интересни подробности за предстоящите изпитания на талантите.

- Г-н Минковски, доволен ли сте от представянето на националите в Бургас?
- Всички те бяха на лагер с националния отбор непосредствено преди състезанието. Положените усилия даваха очаквания за много силни резултати от всички. Гладни са за участия. За пръв път в календарна година има толкова малко турнири. Трудно е да се планират състезанията. Това е ново предизвикателство към всички.
- Калоян Левтеров се доближи до световния рекорд в своята възраст, способен ли е да го счупи?
- Има още секунда и половина, което не е никак малко в плуването. Усилията на целия екип и на всички състезатели са насочени към максимална реализация на възможностите. Целим се към постижения, които са съизмерими със световните рекорди. За олимпийските игри в Токио.
Постижения в рамките на 1:54,70 - 1:55,01 на 200 м гръб ще даде възможност за предно класиране. Калоян определено притежава потенциал да влезе в тези времена през следващата година. Разгръщането му ще стане в следващия олимпийски цикъл. Там могат да се очакват по-силни резултати и класирания.
- Колко още "А" олимпийски норматива са способни да покрият плувците?
- Любчо Епитропов беше много близо до покриване на "А" норматив още сега. Очаквах на това състезание да имаме две квоти. Получи се една. Дано сега проведат нормално подготовка. В рамките на периода, определен от Международната федерация (ФИНА), разчитам на поне още три "А" норматива.
- Има ли по-специални мерки за националите предвид коронавируса?
- Спазваме протокола от РЗИ. Дистанция, дезинфекции. По време на лагера състезателите са изолирани на отделен етаж. Надявам се да ги опазим от евентуално заразяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?
Новият тренд "бавна красота" - купувайте по-малко и по-качествени продукти
Защо трябва да изключваме смартфона си вечер

Напишете дума/думи за търсене