Джора Мормон от “Игра на тронове” като бивше ченге с неприятности

Иън Глен като емблематичния герой на Кен Бруен

Джак Тейлър е бивше ченге, което има неверояното умение винаги да се забърква в неприятности. Той е прям, сърцат, но има и недостатък - все го влече към чашката. Сега Тейлър се препитава като частен детектив, който разследва различни престъпления по скалистия западен бряг на Ирландия. Работното му място е пъб в Голуей, затова той осъзнава, че всеки ден ще му се налага да се изправя очи в очи със своите демони. Това, което не знае, е, че случаите му ще го отведат до самия ръб на човешкото зло и поквара.

Такава е историята в новия сериал “Джак Тейлър”, който върви по “Фокс Крайм” всеки четвъртък от 22 ч. Създател на героя е Кен Бруен - един от най-добрите съвременни майстори на криминалния жанр, чийто книги всеки път се чакат с нетърпение и от читатели, и от критици.

Историите с Джак Тейлър са толкова увлекателни, че неслучайно той става вдъхновение за криминален сериал. В образа на ченгето от старата школа е един добре познат актьор от старата школа - шотландеца Иън Глен, участвал в куп популярни филми и сериали.

След като решава, че ще преследва кариера в актьорството, Иън избира да не разчита само на вродения си талант, а да го ошлайва в ремонирани учебни заведения. Той следва в престижната Кралска академия за драматично изкуство, където учи редом с друг много популярен свой колега - Ралф Файнс.

Дебюта си в игралното кино прави през 1988-а с “Горили в мъглата”, където си партнира със Сигърни Уивър. Наред с филмовата кариера, той не спира да се развива и в театъра.

Участва в множество класически постановки като “Чайка” по Чехов и “Трамвай желание” по Тенеси Уилямс. Безспорно киното го прави световноизвестен - покрай участието в хитове като “Лара Крофт: Томб Рейдър”, “Небесно царство”, в три от филмите “Заразно зло”, а днес всички го знаят много повече с името на героя му в “Игра на тронове” Джора Мормон, отколкото с неговото собствено.

Иън е от малкото актьори, които участват от първия до последния, осми сезон на сериала рекордьор по гледаемост.

Героят му бе най-верният човек на кралицата на драконите Денерис Таргериан. Макар мнозина да бяха разочаровани от финала на сериала и от края на повечето герои, Глен обяснява, че е доволен. Според него пресъздаването на героя му си е заслужавало, а начинът, по който умира - напълно достоен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка

Напишете дума/думи за търсене