Зуека показва картината си “Раждане” в първата национална “Оптимистична изложба”

Васил Василев-Зуека

“Купувайте изкуство! Така подпомагаме творците ни, така уважаваме труда им, а и инвестираме в нашата икономика”, призовава Васил Василев-Зуека.

Актьорът, който наскоро преоткри художника в себе си, се включва с картината си “Раждане”, рисувана през 2020 г., в първата национална онлайн изложба, наречена “Оптимистична изложба”, която се открива виртуално на 14.I.

“Зуека подкрепя инициативата на платформа “Купи изкуство”, създадена от художници за художници, за промяна на артпазара у нас. В изложбата участват над 100 български автори, всеки с по едно произведение, избрано от кураторите”, казват организаторите.

Инициативата се ражда при първия локдаун, когато художници решават да помагат на колеги. Сред първите, които ги подкрепят, е Зуека и той става лице на идеята. Във виртуалните страници на сайта неговите картини са с червена точка, което значи откупка. Последната му картина в черно-бяло на човек, чието лице прелива и показва истинската си същност, е продадена преди дни. Самият Зуек признава, че компютърната му грамотност го затруднила лично да постави червената точка за продадено. Но е факт!

“24 часа” писа, че предстои негова изложба в прочутата пловдивска галерия U PARK през март, основана от художника Кольо Карамфилов. Чака се краят на локдауна. Вече са рамкирани над 30 картини. Зуека не крие, че не е чужд на наивизма и това личи в творбите му. Прави поклон пред Дон Кихот, разхожда се из облаците с Шагал, но си остава актьорът, който не устоя на магията на четката.

"Раждане" - картина на Васил Василев-Зуека
"Раждане" - картина на Васил Василев-Зуека
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене